Prometeon, 2020 yılını yüzde 35 büyüme ile kapattı

Prometeon, 2020 yılını yüzde 35 büyüme ile kapattı

T-Otomobil Haberleri

Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi olan Prometeon, Türkiye’de 2020’yi %35 oranında rekor bir büyüme ile tamamlayarak, pazar payını 3 puanın üzerinde artırdığını açıkladı.

2017-2020 arasında Türkiye fabrikasının kapasitesini artırmak için 115 milyon USD’lik yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya Bölge CEO'su Antonio Dolgetta “Bu yatırım sonucunda yıllık üretim kapasitemizi 1,4 milyon adet lastiğe çıkardık. Şimdi, önümüzdeki üç yılda 40 milyon USD’lik daha yatırım hedefliyoruz. Pandemi sona erdiğinde, Türkiye’deki büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. Prometeon Türkiye CCO’su Gökçe Şenocak ise toplantıda “Türkiye olarak 5 yılda 500 bin lastik hedefimize ulaşarak, 2020’de 500 bin adedin üzerinde lastik satışı gerçekleştirdik. 2020’de 3 puanın üzerinde artış gösteren pazar payımızla beraber Pirelli marka premium ticari lastiklerimizle tek markada pazar liderliğini elde ettik. Ön akstaki pazar liderliğimizi devam ettirdik ve %30’ün üzerinde paya ulaştık. Şu anda pazardaki her 4 lastikten biri, Prometeon tarafından üretilen lastiklerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...