Peugeot’nun yeni yakışıklısı 408

- Güncelleme:
Peugeot’nun yeni yakışıklısı 408

T-Otomobil Haberleri

Peugeot’nun ‘coupe-suv’ konseptindeki ilk modeli 408 piyasada oldukça ilgi topladı. Yüksek ve geniş şasi üzerine sportif tasarım dilinin işlendiği bu model, 1.2 litre 130 Hp Puretech motor ile iyi bir kombinasyon oluşturmuş. Trafikte oldukça dikkat çekiyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - İlk olarak BMW’nin X6 modelinde gördüğümüz ‘coupe-suv’ konsepti artık pek çok marka tarafından kullanılıyor. Bu konsept; Yüksek ve güvenli olduğu kadar sportif görünümüyle de tercih ediliyor. Bunun Türkiye piyasasındaki bir örneğinde yeni Peugeot 408…  Piyasaya ilk olarak 2010 yılında C-segmenti sedan bir otomobil olarak çıkan ve daha ziyade Uzak Doğu ve Güney Amerika’da satılan Peugeot 408, şimdilerde bir Crossover/Coupe-Suv haline dönüştü. Avrupa’ya 2022 yılında 152 ve 182 beygir gücü sağlayan iki hibrit ve 130 beygirlik benzinli seçeneği ile sunulan araç Türkiye pazarına 8-ileri EAT8 otomatik şanzıman ve yeni nesil 1.2 PureTech 130 beygir benzinli motor ile giriş yaptı. Hibrit motor ise yakında Türk tüketicisi ile buluşacak. 

Peugeot’nun yeni yakışıklısı 408

KARAKTERİSTİK TASARIM

Peugeot 408’in tasarımında, ilk göze çarpan unsur markaya özgü ‘aslan’ duruşu oluyor ve marka aidiyetine gönderme yapıyor. Keskin tasarım çizgileriyle birlikte ön tasarım, yeni aslan başlı Peugeot logosuna gururla ev sahipliği yapıyor. Arka tamponun ters kesimi göz alıcı profile güçlü bir görünüm kazandırıyor. Önden bakıldığında yeni nesil Peugeot modellerinin karakteristik unsuru olan yatay ve uzun motor kaputu dikkat çekiyor. Bu tasarım seçimi kaput/yan cephe oyuklarını görsel olarak gizlerken aynı zamanda otomobile modern ve güçlü bir görünüm kazandırıyor. Otomobilde en dikkat çeken unsur ise arka tasarımı… Crossover/SUV temelinde üretilen 408’in arka kısmı, alt difizör ile birlikte oldukça geniş duruyor. İnce LED stoplar otomobile sportif bir hava katıyor. Çoğu otomobil sever bu aracın arka kısmı ile eleştirilerde bulunsa da ben oldukça beğendim. 

LAMBORGHINI’YE GÖNDERME!

Yeni Peugeot 408, 19 inc jantlar, 3 boyutlu dijital ön gösterge paneli, ısıtmalı deri kaplı direksiyon, siyah iç tavan kaplaması, cam tavan gibi detaylar ile dikkat çekiyor. Tabii bu özellikle GT donanım seviyesinde geliyor. Lamborghini’nin Urus modelini andıran ve tasarımda yatay ve dar detayları ile dikkat çeken 408, otomobilin bütüne bakıldığında oldukça uyumlu ve göz alıcı bir tasarıma sahip…

Peugeot’nun yeni yakışıklısı 408

YETERLİ TEKNOLOJİDE

Multimedya görsel olarak oldukça başarılı ancak biraz karışık olması sebebiyle kullanımı zor olabiliyor. Kadranla uyumlu değiştirilebilir LED    ambiyans aydınlatması aracın iç mekân havasını tamamen farklı kılabiliyor. Teknolojik diğer özellikler arasında, Dijital Ön Gösterge Paneli, Kapasitif Dokunmatik Ekran, 4 USB Bağlantısı (Type C), Kablosuz Mirror Screen, 12V Güç Soketi bulunuyor. 

MOTOR TATMİN EDİYOR

Peugeot 408 Gt modeli 1.2 litrelik motor hacmi ile ilk kalkışlarda ve ara hızlanmalarda yeterli performansı sunuyor. Bilindiği üzere 1.2 litre 130 Hp’lik bu motor ilk olarak 308’lerde kullanılmıştı. O dönem test etme imkânı bulduğum 308 için motor performansına iyi not vermiştim. Ancak 408 daha geniş ve ağır olması hasebiyle bu motorun yeterli olmadığını düşünüyorum, ta ki test edene kadar. 1.2 litrelik Puretech motor EAT 8 şanzıman ile gayet iyi bir birliktelik oluşturuyor. 408’le de gayet iyi entegre olmuş... Toparlamak gerekirse, hem SUV hem de sportif görünümü otomobil almak isteyenler için iyi bir tercih olarak duruyor. 1.2 litrelik motoru ise yakıt cimrisi. Geniş iç hacim ve teknolojik özellikleri ile yeni 408, fiyatına göre iyi bir performans sunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...