OSD Başkanı Eroldu: Türkiye artık otomotivde önemli bir oyuncu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
OSD Başkanı Eroldu: Türkiye artık otomotivde önemli bir oyuncu

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Cengiz Eroldu, "Türkiye otomotiv sektörü, dünya genelinde önemli bir oyuncu" dedi.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Ülkemizde büyümeye devam eden otomotiv sektörü ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Cengiz Eroldu 2 milyon adedin üzerinde kurulu kapasiteye sahip olduğumuzu işaret ederek “1,35 milyon adetlik üretimimiz ile 2022 yılında motorlu araç üretiminde dünyada 13’üncü, Avrupa Birliği ülkeleri arasında 4’üncü sırada yer aldık. Önemli bir ticari araç üretim üssü konumunda olan ülkemiz, 2022 yılında Avrupa Birliği ülkeleri arasında ticari araç üretimi ile ilk sırada yer almıştır. Artık Türkiye otomotiv sektörü, dünya genelinde önemli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

İHRACAT ARTIYOR

Otomotiv sanayinin Türkiye’nin en fazla ihracat yapan sanayi kollarının başında geldiğinin altını çizen Eroldu “2006-21 yılları arasında 16 yıl üstü üste ihracat şampiyonu olmuş, son 10 yıllık dış ticaret fazlası 6,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. İhracatının yanı sıra 2022 yılında 253 milyon dolar AR-GE ihracatı gerçekleştiren sektörümüz, 7 milyar TL AR-GE harcaması ile ülkenin teknolojik gelişimine sağladığı katkıyı da sürdürmüştür. 2023 yılında da yükselişimiz devam ediyor. Yılın ilk dokuz ayında üretimi 1 milyon adedi aşmış, 26 milyar dolar ihracatı ile ülke ihracatının %16’sını gerçekleştiren sektörümüz ihracat liderliğine yeniden ulaşmıştır” dedi. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...