Elon Musk'ın Tesla'sında kritik hata! Çarpışmalara sebep olabilir... Binlerce aracı geri çağırdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk'ın Tesla'sında kritik hata! Çarpışmalara sebep olabilir... Binlerce aracı geri çağırdılar

T-Otomobil Haberleri

Teksas merkezli elektrikli araç tasarım şirketi Tesla'da beklenemdik bir hata binlerce aracın geri çağrılmasına sebep oldu. Bu kapsamda geri çağırılacak araçların, 2017-2021 Model S ve Model X olacağı öğrenildi.

Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla, 40 bin aracını geri çağırmaya hazırlanıyor. Söz konusu araçlarda bozuk yollarda veya bir çukura girdikten sonra hidrolik direksiyon desteği kaybı yaşanabileceği, bu sebeple de geri çağırılacakları öğrenildi.

LİSTEDE 2017-2021 MODEL S VE MODEL X'LER VAR

Elektrikli araç üreticisi Tesla, dev bir geri çağırma operasyonu başlattı. Yapılan açıklamaya göre Tesla, bozuk yollarda veya bir çukura girdikten sonra hidrolik direksiyon desteği kaybı yaşayabilecek 40 binden fazla 2017-2021 Model S ve Model X geri çağırdı.

ÇARPIŞMA RİSKİ VAR

Amerikan Ulusal Trafik Güvenliği Dairesi (National Highway Traffic Safety Administration- NHTSA ), hidrolik direksiyon desteğinin kaybının, özellikle düşük hızlarda daha fazla direksiyon çabası gerektirebileceğini ve çarpışma risklerini artırabileceğini söyledi.

Tesla, geri çağırmayla ilgili olabilecek ABD'deki 314 araç için uyarı tespit ettiğini, ancak bu durumla ilgili herhangi bir yaralanma ile sonuçlanan trafik kazası yaşanmadığını bildirdi.

Elon Musk'ın Tesla'sında kritik hata! Çarpışmalara sebep olabilir... Binlerce aracı geri çağırdılar
Musk, Tesla'nın gelecek yıl üç yeni araç yapmaya başlayacağını duyurmuştu.

TESLA 17 KEZ GERİ ÇAĞIRMA OPERASYONU YAYINLADI

ABD'li otomobil üreticisi, 1 Kasım itibariyle geri çağrılan araçların yüzde 97'sinden fazlasının geri çağırma sorununu çözen bir güncelleme yüklendiğini de aktardı.

Tesla, yıl başından bu yana 3.4 milyon aracı kapsayan 17 geri çağırma operasyonu yayınladı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...