Elektrikli otobüste dev iş birliği

Düzenleyen:
Elektrikli otobüste dev iş birliği

T-Otomobil Haberleri

Karsan ve Bozankaya, şehir içi ulaşımda, büyük ilgi gören elektrikli otobüsün üretimi için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Şehir içi ulaşımda, mahallî yönetimler tarafından büyük ilgi gören elektrikli otobüsün üretimi için stratejik iş birliği kapsamında, 50 yıllık deneyimiyle sektöre öncülük eden Karsan’ın Bursa’daki üretim tesislerinde, Bozankaya’nın Ar-Ge imkânlarıyla geliştirip batarya yönetim sisteminin patentini aldığı ve 2016 yılında ticarileştirdiği ilk millî elektrikli otobüs E-Karat üretilecek. Şehir içi toplu taşımacılığında elektrikli araç tercihlerinin yoğunlaştığını vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş “Şehirlere yönelik geliştirdiğimiz çözümlerle geçtiğimiz yıl dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover Fuarı’nda seri üretime hazır hâle getirdiğimiz, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs konseptiyle büyük ilgi görmüştük’’ dedi. Tüm dünyada elektrikli araç projelerinin yükseldiğini ve İETT’nin de 2017 yılında elektrikli otobüs almayı planladığına dikkat çeken Baş “Bozankaya’nın Ar-Ge alanındaki yakaladığı avantajı, Karsan’ın üretimdeki güçlü ve deneyimli altyapısıyla birleştirerek elektrikli otobüste hem Türkiye’de hem yurt dışında pek çok fırsat yakalayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...