Türkiye pazarına yeni giriş yapmıştı... Tesla'dan otomobil fiyatlarına zam!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye pazarına yeni giriş yapmıştı... Tesla'dan otomobil fiyatlarına zam!

T-Otomobil Haberleri

Dünyada elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen markalardan Tesla, Türkiye'de satışa sunduğu modellerine zam yapma kararı aldı. Zamlı fiyatlar, resmi internet sitesindeki sipariş kısmına yansıdı.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz ayın başında Türkiye faaliyetlerine başladı. 2022'den bu yana Türkiye pazarına giriş yapacağı konuşulan, bu yönde adımlar atan, ofis açan ve Türkiye'ye CEO atayan Tesla sonunda araç satışlarına Nisan 2023'te başlamıştı. Hatta, otomobil devinin Türkiye'de beklenenden çok daha fazla taleple karşılaştığı da iddia edilmişti. Ancak şimdi fiyatlar konusunda yeni bir gelişme var. 

Tesla, Türkiye'de satışa sunduğu Model Y'nin fiyatlarında bir değişikliğe gitti. Şirket, fiyatlara zam yaptı. Tesla'nın resmi Türkiye internet sitesindeki bilgilere göre, yeni ve eski fiyatlar şu şekilde:

•    Model Y Performance (Çift motorlu dört çeker - 514 km - 3.7 sn): Eski fiyatı 1 milyon 785 bin 523 TL - Yeni fiyatı 1.831.808 TL 

•    Model Y Long Range (Çift motorlu dört çeker - 533 km - 5.0 sn): Eski fiyatı 1 milyon 634 bin 719 TL - Yeni fiyatı 1.737.255 TL 

•    Model Y (Arkadan itişli - 455 km menzil - 6.9 sn): Eski fiyatı 1 milyon 563 bin 246 TL - Yeni fiyatı 1.664.349 TL

Bununla birlikte, şirket, araç siparişlerinde teslimat tarihlerini de daha ileri bir tarihe erteledi. Mayıs - Ekim - Aralık olarak görünen teslimat tarihleri şu anda Ocak 2024 ile Mart 2024 arası olarak gösteriliyor. 

TESLA TÜRKİYE'DE İLK TESLİMATI YAPTI

Öte yandan, 8 Mayıs günü Tesla Europe (

) Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Türkiye'deki ilk Tesla aracı sahibine ulaştı. Otomobil devi paylaşımda, "İlk Model Y teslimatı Türkiye'de gerçekleştirildi" notunu düştü ve araç teslimatına ilişkin iki adet fotoğrafa yer verildi. Aracın, Almanya’daki Gigafactory’den getirildiği düşünülüyor.

TESLA TÜRKİYE'YE MODEL Y İLE GİRİŞ YAPTI

Bu arada, Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu ilk otomobil modeli Model Y oldu. Elektrikli SUV modeli, geniş iç hacmi, ileri teknolojisi ve yüksek performansı ile biliniyor ve dikkatleri üzerine çeken bir tasarıma sahip. Model Y'nin ortalama menzili ise 600 km ve 0'dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşabiliyor.

Tam olarak tarih vermek gerekirse, Tesla 4 Nisan 2023 günü Türkiye pazarına giriş yapmış ve Model Y için ön satışlara başlamıştı. Model Y’yi satın almadan önce müşterilerin tercihlerine göre kişiselleştirme hakkına sahip olduğunu hatırlatalım. 

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...