Dacia'dan elektrik atağı: Şehir trafiğine mantıklı çözüm

- Güncelleme:
Dacia'dan elektrik atağı: Şehir trafiğine mantıklı çözüm

T-Otomobil Haberleri

Yeni Dacia Spring, “Türkiye’nin en ulaşılabilir elektrikli aracı” sloganı ile ülkemizde satışa sunuldu. Tanıtıma özel 875.000 TL’lik etikete sahip araç şu ana kadar dünyada 110 bin adedin üzerinde sipariş aldı.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Avrupa’da 2022 yılında bireysel kullanıcılar için en çok satan üçüncü elektrikli otomobil olarak yollara çıkar çıkmaz başarısını taçlandıran Yeni Dacia Spring, AUTOBEST jürisi tarafından da satın alınabilecek en iyi otomobil (The Best Buy Car of Europe 2022) ödülünü aldı.

Bağımsız kuruluş Green NCAP tarafından 5 yıldız alan otomobilin yakıt verimliliği konusunda ise çok sayıda ödülü bulunuyor. Yeni Dacia Spring, 1 kWh ile ortalama 8 km menziliyle kullanıcılarına son derece düşük enerji tüketimi sunuyor. Kompakt boyutları sayesine şehir trafiğinde ve park konusunda avantaj yakalayan araçi Extreme donanı seviyesindeki versiyonu ile güçlü ve outdoor bir imaj ortaya koyuyor.

Media Nav multimedya sistemi 7” dokunmatik ekranı ve Apple CarPlay, Android Auto uyumlu entegrasyon sistemi tek el hareketiyle bağlanma kolaylığına sahip. ABS, ESP, elektronik fren gücü dağılımı ve 6 hava yastığına ek olarak, standart sürüş destek teknolojilerine sahip araçta Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS) ve Hız Sınırlayıcı ve Hız Sabitleyici (Cruise Control) gibi bir çok destek sürüş sistemi yer alıyor. Arka park sensörleri ve geri görüş kamerası ise dar alanlarda dahi park etmeyi kolaylaşıyor. Dacia, Spring modelinde ELECTRIC 65 motoruyla 65 hp/48 kW güç sunuyor. Şehir hayatı ve trafiği için oldukça yeterli olan bu güç, yüksek tekerlek torku ile otoyollarda da dinamik bir hızlanma sağlıyor. Araç 0’dan 50 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşırken, şehir içinde 310 km menzile kadar tek şarjda yol alabiliyor. Günlük 30 km (Avrupa ortalaması) ve tam şarj ile bir haftadan daha uzun bir süre şehir içi yolculuk yapılabilen Yeni Dacia Spring opsiyonel sunulan kablo ile ev tipi priz, duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) veya bir saatten az bir sürede %80’e kadar hızlı bir şarj için DC hızlı şarj istasyonu kullanılarak şarj edilebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...