Dacia Spring Türkiye'de: Fiyatı en uygun yüzde 100 elektrikli...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dacia Spring Türkiye'de: Fiyatı en uygun yüzde 100 elektrikli...

T-Otomobil Haberleri

Tanıtıldığı günden itibaren Avrupa genelinde 110 binden fazla sipariş alan Dacia’nın tamamen elektrikli modeli Spring, 875.000 TL’lik lansmana özel fiyatıyla ülkemizde satışa sunuldu.

2022 Yılında Avrupa’da bireysel kullanıcılar için en çok satan üçüncü elektrikli otomobil olarak başarısını taçlandıran Yeni Dacia Spring, öte yandan Green NCAP tarafından 5 yıldızla adından söz ettiriyor.

50 KM/S HIZA 3.9 SANİYEDE ULAŞIYOR

ELECTRIC 65 adı verilen motoruyla 65 hp/48 kW güç üreten araç yüksek tekerlek torku ile hem şehirde hem de otoyollarda dinamik bir hızlanma sağlıyor. 0’dan 50 km/s hıza 3,9 saniyede ulaşan Spring Extreme ELECTRIC 65 motor, otoban ve şehir içi karma değerinde 220 km ve şehir içi döngüsünde ise 310 km menzil ile yol alabiliyor. Bu değerler günlük 30 km ortalamasında yaklaşık bir haftalık sürüş imkânı sunuyor. Araç opsiyonel sunulan kablo ile ev tipi priz, duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) veya bir saatten az bir sürede %80’e kadar hızlı bir şarj için DC hızlı şarj istasyonu kullanılarak şarj edilebiliyor.

620 LİTREYE KADAR BAGAJ HACMİ

Yeni Dacia Spring, 290 litreden 620 litreye kadar genişletilebilen bagaj hacmi sunarken 7” dokunmatik ekran, Apple CarPlay™ ve Android Auto™* uyumlu akıllı telefon yansıtma özelliği direksiyon simidinden ses ile kumandası gibi fonksiyonlara sahip. Güvenlik tarafında ise ABS, ESP, elektronik fren gücü dağılımı ve 6 hava yastığına ek olarak Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS) yer alıyor.

Arka park sensörleri ve geri görüş kamerası ise yeni geliştrilen sensörler sayesinde arka kısmında ki engelleri daha iyi algılayarak sürücüyü sesli ve görsel uyarıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...