Çinli otomobil üreticileri pazara damga vurdu! Resmen domine ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: Motor1
- Güncelleme:
Çinli otomobil üreticileri pazara damga vurdu! Resmen domine ettiler

T-Otomobil Haberleri  / Motor1

Çin merkezli otomobil devleri, akıllı telefonlarda olduğu gibi araba piyasasını da domine ediyor. Geçtiğimiz aya ait verilere göre, Avrupa'da en çok satış başarısı yakalayan markalar Çinli üreticiler oldu.

Akıllı telefon pazarında olduğu gibi elektrikli otomobil pazarında da Çin merkezli üreticiler, dünyaya hakim olmaya devam ediyor. Özellikle "Avrupa'da otomobil pazarını Çinli üreticiler domine ediyor" desek yanlış olmaz. Zira veriler bunu açıkça gösteriyor.

Motor1 Türkiye sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) Ağustos ayında Avrupa pazarındaki otomobil satışlarına ilişkin sayıları yayınladı. ACEA'nın verilerine göre, geçtiğimiz ay Çinli otomobil üreticileri Avrupalı rakiplerine kıyasla satışlarda çok daha ciddi artış kaydetti.

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin Çinli markalara yaptırım uygulamak istediği bir dönemde bu verilerin açıklanması AB'nin neden yaptırımların üzerinde durduğunu da ortaya koyuyor.

MG, BYD, POLESTAR ZİRVEYE OYNUYOR

Peki, Ağustos ayında Avrupa pazarında en çok elektrikli araç satış başarısı yakalayan markalar hangileri? İngiltere merkezli olan ancak Çinli Nanjing Otomobil Grubu tarafından satın alınan 'MG' markası geçtiğimiz ayın kazananları arasında. Özellikle, Türkiye'de de satılan 'MG4' adını taşıyan model, Avrupa'nın en çok satan 40. araç modeli olarak kayıtlara geçti. 'MG ZS' modeli ise listede 44. sıraya yerleşti. Önemli bir ek bilgiyi daha belirtmekte fayda var; MG markasının Avrupa'da satışlarını bir önceki yıla göre 3 kat artırdığı belirtiliyor ve böylece, Volvo, Suzuki ve Mini gibi markaları gerisinde bıraktı.

Bir diğer Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD, 2022'nin Ağustos ayında sadece 186 adet araç satarken, Ağustos 2023'te 2 bin 685 adet satış yaparak başarısını katlayarak sürdürüyor. Bu arada, BYD'nin Türkiye pazarına girmeye hazırlandığını belirtelim. BYD firmasının en çok satan otomobil modeli ise 'Atto 3' oldu. Atto 3 modeli, 2 bin 559 adet satış sayısı ile Mercedes E-Serisi, BMW 5 Serisi ve 4 Serisi gibi modelleri 'solladı'. 

Çin'de üretim yapan Polestar markası ise satışlarını yüzde 250 artırdı.

Lotus, Ora, Great Wall, Nio ve Xpeng gibi diğer Çinli otomobil üreticileri de satışlarda üç haneli artışlar gören firmalardan.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Motor1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...