Çinli dev BYD'nin Türkiye’deki İlk modeli Atto 3 olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Çinli dev BYD'nin Türkiye’deki İlk modeli Atto 3 olacak

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

Batarya, motor ve diğer parçalar dâhil elektrikli araçlar için gerekli tüm bileşenleri kendisi üreten BYD, kasım ayında ATTO 3 ile Türkiye yollarında olacak.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams)  Türkiye’de resmî varlığını duyurmuştu. 2003 yılından başlayarak bugüne kadar gerçekleştirdiği 5 milyonun üzerinde satış adediyle elektrikli araç segmentinde lider konumda bulunan marka, premium tasarımı ve yüksek kalite anlayışı ile benzerlerinden ayrılıyor. Kasım ayından itibaren C segmentindeki SUV modeli BYD ATTO 3 ile satışlarına başlayacak olan BYD Türkiye, 2024 yılının ilk çeyreğinde de tasarım ödüllü BYD SEAL ve BYD HAN modellerini Türk kullanıcısıyla buluşturacak.

TAM ŞARJ 565 KM

Ülkemizde satışa ilk başlayacak model olan ATTO 3, yüzde 10’luk ÖTV diliminde yer alacak. Yeni geliştirilen e-Platform 3.0 ve Blade Batarya teknolojisiyle donatılan BYD ATTO 3, şık tasarımı, yüksek kalite algısı oluşturan detayları, verimliliği ve performans ile bir araya getiriyor. Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alan BYD ATTO 3, 150 kW gücü ve 310 Nm tork değeriyle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını sadece 7,3 saniyede tamamlayacak. WLTP ölçümlerine göre karma kullanımda 420 km, şehir içinde ise 565 km menzil sunabilen ATTO 3, öte yandan 15,6 kWh/100 km enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor. Otomobil 150 kW değerine sahip DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebilecek.

Türkiye lansmanı için Türkiye’ye gelen BYD Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Brian Yang da, çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD’nin, kısa sayılabilecek bir zamanda önemli atılımlar yaparak global bir marka haline geldiğini belirterek “1995 yılında batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda 600 binden fazla çalışanı ile 70’in üzerinde ülkede elektrikli otomobilleri tüketicilerle buluşturuyor. Son dönemde yaptığı ataklarla elektrikli araç sektöründe 2022 yılında 1 milyon 860 milyon adet satarak global pazar lideri olarak öne çıktı. 2023’ün ilk 8 ayında gerçekleşen 1 milyon 780 bin adetlik satışı ile liderliğini koruyor. Bu rakamlara ulaşmamıza katkı sağlayan ilk global modelimiz BYD ATTO 3 ise sadece 18 ayda 500.000 adet üretildi ve birçok önde gelen Avrupa pazarında en çok tercih edilen modellerden biri hâline geldi” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...