Avrupa'da daha değerli sayılıyor! Boyalı ve değişeni olan aracın değeri düşmez

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Avrupa'da daha değerli sayılıyor! Boyalı ve değişeni olan aracın değeri düşmez

T-Otomobil Haberleri  / HABER MERKEZİ

İkinci el otomobil alımlarında ‘boya ve değişen’ takıntısı hem alımı hem de fiyatı olumsuz etkiliyor. Oysaki Avrupa’da bu tür işlem görmüş araçlar ‘yenilenmiş’ sayılarak daha yüksek fiyata satılıyor. Uzmanlar “Aracınız düzgün bir işletmede işlem gördüyse boya veya kaporta değişimi fiyatı düşürmez” diyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - İkinci el otomobil alırken belli kriterlere dikkat ediyoruz. Otomobilin yaşı ve kilometresine göre; kazasının olup olmadığı ve mekaniğinin kalitesine bakıyoruz. Ancak bir konu daha var ki, yalnızca ülkemizde alım tercihini değiştiriyor. O da otomobilde “boya ve değişen var mı?” sorusu...

İkinci el otomobillerde boya veya değişen var ise fiyatı düşüyor. Araç sahibi de bu tür bir aracı daha zor satıyor. Hâlbuki Avrupa’da boyanmış veya orijinaliyle parçası değiştirilmiş bir otomobil daha değerli. Çünkü ‘yenilenmiş otomobil’ olarak görülüyor. Konunun uzmanları ise boyalı veya parçası orijinali ile değiştirilmiş bir aracın değer kaybı yaşamaması konusunda birleşiyor.

AKSİNE DEĞERİ ARTAR

Merdiven altı araç satışı yapan yetkisiz galeriler sebebiyle yıllar içerisinde boya takıntısının ortaya çıktığına dikkat çeken RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı "TSE belgeli oto ekspertiz firmalarının piyasaya girmesiyle son 10 yılda ikinci el araçlardaki güven problemi bir nebze aşılmış durumda. Fakat fabrika kalınlığından daha kalın atıldığı için boyalı denilerek bir aracın değerinin düşmesi algısı çok yanlış. Standartlara uygun, kurumsal firmaların yaptığı boya işlemi aracın değerini düşürmez, artırır" dedi.

AVRUPA’DA TAM TERSİ

"Avrupa’da boyalı bir araç, boyanmamış bir araçtan çok daha değerlidir" diyen Ünaldı "Çünkü boyası yenilenmiş, araca yeni bir görünüm katmıştır. 7 yaş sonrasında hemen her aracın boyasında deniz kenarlarında iyotlu hava, kışın zemine atılan kimyasallar sebebiyle paslanma, matlaşma meydana gelir. Bizim gibi 2 yıl boya garantisi veren kurumsal servislerde boyası yapılan araçları rahatlıkla satın alabilirsiniz" dedi.

TRAMERDE KAYIT ÇIKMASIN DİYE SANAYİYE GİDİYORLAR

Ayrıca değişen parça veya boya takıntısı sorunu tüketicilerin kaza durumlarında tercihlerini de etkiliyor. Örneğin kaza yapan bir araç, şayet kaskosu var ise, bunu tramerde ‘hasarlı’ veya ‘boyalı’ görünmemesi için sanayide yaptırmayı tercih ediyor. Çünkü sigorta şirketlerinin çoğu kazalı araçlarda tamir dışında değişim de yapılmasına imkân tanıyor. Araç sahibi ise aracını satarken değer kaybı yaşamamak için kendi imkânları ile tamir yolunu tercih ediyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...