Ziyech transferinin perde arkası: Annesi istedi geldi

- Güncelleme:
Ziyech transferinin perde arkası: Annesi istedi geldi

SPOR Haberleri

Al Araby’ye konuşan Hâkim Ziyech’in aile dostu “Annesi, oğlunun Müslüman bir ülkede forma giymesini çok istiyordu, o da Arabistan yerine Türkiye’yi seçti” dedi

Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Faslı yıldız Hâkim Ziyech’in transferinin yankıları sürüyor. Trabzonspor maçının bitimiyle birlikte taraftarların arasından çıkıp, sahaya inerek üçlü çektiren Ziyech’in tanıtımı dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Ziyech’in yakın bir dostu, Al Araby’ye transferin perde arkasını anlattı. Hâkim Ziyech’in annesinin, oğlunun Müslüman bir ülkede oynamasını çok istediğini belirten aile yakını “Ziyech Avrupa’dan çıkmak istiyordu. Arabistan yerine Türkiye’yi seçti” diye konuştu.

YENİDEN DOĞACAK

Ziyech’in 2021’de Hollanda’da ‘Yılın futbolcusu’ seçildiği törene annesinin başı kapalı olduğu için alınmadığını hatırlatan aile yakını “Bu yüzden Al Nasr’ın teklifini kabul etmesini istedi. Ama onlar Ziyech’in kendilerine muhtaç zannetti. O da annesine durumu anlattı, ikna etti. En doğru hamleyi bekledi. Galatasaray’dan teklif gelince Şampiyonlar Ligi sebebiyle de fazla düşünmeden kabul etti. Hem annesinin Müslüman ülke isteğini yerine getirdi, hem de kendini yeniden gösterme fırsatını yakaladı” dedi. 

DORTMUND’UN GENÇ YILDIZI

Galatasaray, Borussia Dortmund forması giyen Gökdeniz Gürpüz ile anlaşmaya vardı. Gelecek vadeden isimler arasında gösterilen 17 yaşındaki orta saha oyuncusuyla ilgili prosedürlerin tamamlandığı, Gökdeniz’in bir iki gün içinde imzayı atacağı öğrenildi.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEBİLİR

Galatasaray, Ukrayna’da patlak veren savaş sebebiyle sözleşmesini tek taraflı fesheden Tete’yi kadrosuna katmıştı. Ukrayna ekibi konuyu FIFA’ya taşıdı. Tazminat ödeme riski bulunan sarı kırmızılıların Ziyech’in gelişiyle bu transferden vazgeçebileceği ifade edildi. 

LEİCESTER’LA ANLAŞMA TAMAM

Galatasaray’ın kanat oyuncusu Yunus Akgün, kariyerini Championship ekibi Leicester City’de sürdürecek. İki kulüp transfer için anlaşmaya vardı. 23 yaşındaki futbolcu, Leicester’a zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanıyor. Beş yıllık sözleşme imzalayacak olan Yunus’un zorunlu satın alma maddesi ise 10 milyon avro. Cimbom daha önce Arda Turan’ı 13, Ozan Kabak’ı ise 11 milyon avro karşılığında satmıştı. Yunus sarı kırmızılı takımın altyapısında yetişip en yüksek bedelle satılan üçüncü oyuncu oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...