Zirvelerin Kartal'ı!

Zirvelerin Kartal'ı!

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Siyah beyazlıların tek golünü 63. dakikada Quaresma keydetti. Ligde Fenerbahçe ve Eskişehirspor'dan sonra Çaykur Rizespor'u da mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkaran Beşiktaş, 19 yaptığı puanıyla 3 haftadır da zirve koltuğunda oturuyor.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 90+2 Kerim Frei),
Oğuzhan Özyakup, Sosa (Dk. 80 Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 46 Quaresma), Gomez

Çaykur Rizespor: Itandje, Koray Altınay (Dk. 71 Dhurgham İsmail), Viera, Oboabona, Eren Albayrak, Robin Yalçın (Dk. 52 Orhan Ovacıklı), Murat Duruer, Makiadi, Ahmet İlhan Özek (Dk. 77 Sercan Kaya), Deniz Kadah, Kweuke

Gol: Dk. 63 Quaresma (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 47 Robin Yalçın, Dk. 66 Koray Altınay (Çaykur Rizespor)

BEŞİKTAŞ'TA 2 DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor'u konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor maçının 11'inde iki değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı takımın ligde son oynadığı ve deplasmanda 2-1 kazandığı Eskişehirspor maçının kadrosunda yer alan Dusko Tosic ve Ricardo Quaresma'yı yedekler arasında oturturken, bu futbolcuların yerine İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan'a ilk 11'de yer verdi.

Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta alanın sağında Gökhan Töre, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Olcay Şahan görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma şansı buldu.

İSMAİL İLK KEZ İLK 11'DE
Beşiktaşlı futbolcu İsmail Köybaşı, bu sezon ligde ilk kez 11'de forma giydi. Teknik direktör Şenol Güneş'in, Dusko Tosic'in yerine sol kanatta forma verdiği İsmail Köybaşı, geride kalan 7 haftada sadece Fenerbahçe derbisinin son 9 dakikasında görev yaptı.

İsmail Köybaşı, ligde son olarak geçen sezon 28 Aralık 2014'te Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı maçta sahaya ilk 11'de çıkmıştı.

QUARESMA YEDEK KULÜBESİNDE
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, Çaykur Rizespor karşısında yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı ekibin ligde son oynadığı Eskişehirspor maçında sahaya ilk 11'de çıkan ve 45 dakika forma giyen Quaresma, Karadeniz temsilcisi karşısında yedekler arasında oturdu. Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi futbolcuların ısınmaları sırasında tecrübeli oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundu. Bu arada Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun da yedek soyundu.

FATİH TERİM STADYUMU'NDA İLK MAÇ
Beşiktaş, bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak ilk maçına çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana iç saha maçlarını farklı yerlerde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, geride kalan 3 iç saha maçını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamıştı.

Başakşehir'deki statta geçen sezon 3 iç saha maçına çıkan ve bunların 2'sini kazanıp birinde berabere kalan "Kara Kartallar", ligin 10. haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasını da yine burada oynayacak.

TRİBÜNLER YİNE DOLMADI
Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünleri dolmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmalara beklenen ilgiyi göstermeyen siyah-beyazlı taraftarlar, Başakşehir'deki statta yapılan ilk maçta tribünleri yine boş bıraktı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Fenerbahçe derbisinde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan siyah-beyazlı taraftarlara müsabakaya giriş yasağı vermesi de tribünlerin boş kalmasına sebep oldu. Karşılaşmayı, yaklaşık 7 bin Beşiktaş taraftarı izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...