Zirvede fırtına var, işte Trabzon'un muhtemel rakipleri

Zirvede fırtına var, işte Trabzon'un muhtemel rakipleri

SPOR Haberleri

Trabzonspor , Roma'da Lazio'ya boyun eğmedi, J Grubunu lider bitirip seri başı olmayı başardı.

Evet tur garantiydi ama liderlik de kurada gelecek rakip açısından önemliydi. Üç sonuçtan ikisi Trabzon'a yarıyordu ne de olsa. Zaten riski sevmeyen Akçay yine tek forvetli, 5'li orta bloktan oluşan bir dizilişle çıktı sahaya. İlk maçta oynadığı 30 dakikada takımına bir puan kazandıran Floccari on birdeydi bu sefer. Rakip sahada bu tip maçların istediğin gibi sonuçlanması için en önemli temalardan ikisi de; 1- Topu ayağında tutmak (tutabilmek), 2- İkinci topların sende kalmasıdır. Bunu Alanzinho dışında iyi yaptı temsilcimiz. Malouda, Colman, Olcan ve rakip tandem önünde Henrique bir güzel soğuttular oyunu; Aykut Akgün'ün kesici özelliğini de mükemmel yerine getirdiğini belirtip hakkını teslim edelim. Lazio'nun oyun kurma iştahını dakikalar geçtikçe törpüledi bizim çocuklar. Onlar da turlamışlardı zaten. 7'de Malouda'nın vuruşu Berisha'da, 36'da Ederson'un vuruşları kalecilerde eridi. 39'da Floccari'nin kafa vuruşu direği sıyırdı, bizde yürekler hopladı. Lazio'nun atakları 'bir deneyelim' düşüncesini aşmadı, bu iyiydi. İkinci yarı da maçın 'total psikolojisi' ilkinden farklı değildi. 54'te Ledesma'nın serbest vuruşunda Onur iyi yer tuttu. 80'de Hernanes'in vuruşundan sonuç çıkmadı ama Trabzon gruptan lider çıktı: 0-0. Karadeniz Fırtınası aynı zamanda Avrupa'da yenilmeme serisini 14 maça taşırken şimdi yeni rakibini beklemeye başladı. Ömer ÇETİN ENGİN

İşte rakipler
Son 32 takım arasına kalan Trabzonspor'un seri başı olarak katılacağı kura çekimi pazartesi günü 14.00'te yapılacak. Kura çekiminde, gruplarını 1. sırada bitiren 12 takım ile Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takımdan daha yüksek puan toplayan 4'ü ilk torbaya giriyor. İşte Trabzon'un muhtemel rakipleri: Esbjerg (Danimarka), Chornomorets (Ukrayna), Liberec (Çek Cumhuriyeti), Maccabi Tel Aviv (İsrail), Dinamo Kiev (Ukrayna), Maribor (Slovenya), Real Betis (İspanya) PAOK (Yunanistan), Anzhi (Rusya), Ajax (Hollanda), Juventus (İtalya), Porto (Portekiz), Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti), Swansea (İngiltere), Dnipro (Ukrayna).


Bu ligi çok istedik
Trabzonspor Teknik Direktörü M.Reşit Akçay liderlikle gelen tur için, "Hem Türkiye'ye hem de Trabzonspor'a hayırlı olsun" sözlerini kullandı. Süper Lig'in tersine Avrupa'daki istikrarlı başarıya değinen Akçay, "Avrupa'da konsantrasyonumuz çok daha yüksek. Biz Avrupa'yı daha çok istedik. Bu başarının arkasında başkanın, kulüp çalışanlarının, futbolcunun kısaca herkesin payı var. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuşan Akçay bir de sırrını açıkladı. Maça bu sefer eşofman yerine elbise ile çıkan Akçay, "Kendi kendime bir sözüm vardı. Roma'da maça çıkarsak elbise giyeceğim diye. Doğum günümle aynı güne denk geldi. Allahın takdiri" derken transfer için de, "Yönetime rapor sunduk. Bütçemize uygun, verimli olabilecek iyi isimler bulursak transfer yapacağız" açıklamasında bulundu.



Yalnız bırakmadılar
Trabzonspor'u yaklaşık bin kadar taraftarı destekledi. Bordo-mavili taraftarlar kendilerine ayrılan bölümden takımları lehine maç boyunca tezahürat yaptı. Karşılaşmayı Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Roma Büyükelçisimiz Hakkı Akil de protokol tribününden izledi.



TFF'den Trabzon'a ret
TFF Tahkim Kurulu, Trabzonspor'un, F.Bahçe'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010-2011 sezonunun tescilinin iptalini ve kupanın kendilerine verilmesini isteyen başvurusunu görüştü. Kurul, bordo-mavili kulübün talebini tescil kararında "talimata aykırılık bulanmadığı" gerekçesiyle reddetti.



Giray'ın aklı Rusya'da
Mustafa Akçay'ın kadroda düşünmediği Giray Kaçar, Rusya'ya gitmek istiyor. Menajerine kendisine Rusya'dan kulüp bulması talebinde bulunan Giray, yönetim kurulu üyeleriyle de bonservisinde kolaylık yapmaları konusunda önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacağı belirtildi. nbsp;



Onur'un gözyaşları
Tolga Zengin'in annesi Melek hanımın vefatını öğrenen yakın arkadaşları kaleciler Onur ve Zeki Ayvaz büyük üzüntü duydu. Soyunma odasında telefonla Tolga'ya ulaşan Onur arkadaşını, "Melek anne benim de annemdi" şeklinde teselli ederken gözyaşlarına hakim olamadı.



Vatikan'da şike eylemi
Trabzonsporlu taraftarlarının oluşturduğu Temiz Futbol Platformu, Katoliklerin merkezi Vatikan'da bir eylem düzenledi. Avrupa'da yaşayan Türkler ve Vira Avrupa Taraftar Grubu'nun destek verdiği eyleme Türkiye'den Trabzon Fikir Kulübü üyeleri de katıldı. 50 kişilik eylemde taraftarlar, "Maçlarda şike yapan İtalyan takımlarını cezalandırmayın, onları Türkiye'ye gönderin. Türkiye'de şike yapmak yasal" mesajı da verdi.





nbsp;Zirvede fırtına var, işte Trabzon'un muhtemel rakipleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...