Zelijko Obradovic, "Fenerbahçe'yi bu yüzden seçtim'

Zelijko Obradovic, "Fenerbahçe'yi bu yüzden seçtim'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker baş antrenörü Zeljko Obradovic, Barcelona ile oynayacakları THY Euroleague maçı öncesi Katalan basınına açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Ülker'in baş antrenörü Zeljko Obradovic, Barcelona'ya karşı oynanacak kritik maç öncesi Katalan medyasına konuştu. 13 yıl Panathinaikos'ta görev alan ve her sezonunda başarılı olan Obradovic, gelişiyle birlikte daha önce hiç Euroleague'de final four oynamamış Fenerbahçe Ülker'i en önemli adaylardan biri haline getirdi. Emporio Armani Milano'nun teklifine rağmen Fenerbahçe Ülker'i tercih eden Zeljko Obradovic, bu tercihinin nedenini de açıkladı. nbsp;
İşte Katalan medyasının soruları ve Obradovic'in cevapları;

- Fenerbahçe'yi neden tercih ettiniz?
"Kulübün motivasyonu ve bana sunulan pozitif şeyler, Türkiye'deki taraftarların tutkusu. Fenerbahçe'yi bu nedenlerden tercih ettim. Önemli başarılar kazanmak isteyen bir kulüp olarak Fenerbahçe beni etkiledi."


"BENDEN NE BEKLENDİĞİNİ BİLİYORUM"
- Türk takımı Final Four'a gitmek istiyor. Sizin düşünceniz nedir?


"Benden ne beklendiğini, buraya imzaladıktan sonra neler istendiğini biliyorum. Her şey çok açık, ancak baskı benim her zaman başa çıkabildiğim bir şeydir. Partizan'da antrenmanlara çıktığımdan beri bunu hissediyorum. Çok prestijli bir kulüp olmasına rağmen Fenerbahçe'nin hiç final four oynamadığını biliyorum ama biz bunun için maç maç çok çalışacağız. Aklımın tamamen final four'a gitmek üzerine yoğunlaştığını size garanti ederim."
- Oyuncularınızın böyle bir baskıyı hissetmemesi için ne yapıyorsunuz?
"Her gün ciddi bir şekilde çalışıyorlar, yapmaları gereken ve benim istediğim tek şey bu. Her an yüzde yüzlerini vermelerini ve iyi davranış göstermelerini, ilk saniyeden son saniyeye kadar savaşmalarını istiyorum. Bu kurallara bağlı kalırsak ve kaybedersek, bu rakip bizden çok daha iyi olduğu için gerçekleşecektir."


"OYUNCULARIMA FAZLA ÖZGÜRLÜK VERİYORUM"
- Siz daha önce bir koç, oyuncusunun tüm sorularına cevap verebilmeli demiştiniz. Oyuncularınız sizden neler öğreniyor?
"Bu işin içinde olduğum sürece oyuncularımdan da bir şeyler öğreneceğim. Oyuncularımın iyi fikileri var ve en önemli şey öğrenmeye açık olmanız"


- Oyuncularınıza sahada ne kadar özgürlük veriyorsunuz?
"Bana göre, oyuncularıma çok fazla özgürlük veriyorum. Ancak, her oyuncumun başka fikirlerle oynaması olabilecek en kötü şey"


- Fenerbahçe, McCalebb, Kleiza veya Bogdanovic gibi muhteşem yıldızlara sajip bir takım. Türk takımının oyununu nasıl görmeliyiz?
"Kazanmak, her zaman sert bir şekilde savaşacak olan Fenerbahçe'nin taraftarlarının kimliğidir. Bu savaş benim için tüm kupalardan daha önemlidir"


"PASCUAL'İN FELSEFESİ DEĞİŞMEDİ"
- Barcelona'nın yeni transferleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Yeni oyuncular var ama Xavi Pascual'in felsefesi değişmedi. Pascual, uzun yıllardır aynı oyun stiliyle takımını oynatmayı sürdürüyor. Barça, iyi çalışıyor ve ben Pascual'e, kazandıklarına büyük saygı duyuyorum"


- Yunan Ligi'ni yakından takip ediyorsunuz. Barça'nın yeni oyuncusu Kostas Papanikolaou hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Rakip hakkında konuşmaktan nefret ederim. Ancak, Kostas'ın Aris'ten beri nasıl oynadığını biliyorum. Mütevazı bir şekilde çalışan bir çocuk ve nereye giderse gitsin bu özelliğini koruyacaktır. Böyle çalışmaya devam ettiği sürece de, şüphe yok ki, takımına başarılar kazandıracaktır"


"BÜTÜN TECRÜBEMLE KONUŞUYORUM"


- Barcelona, Euroleague'i sadece iki kez kazanmasına rağmen final four'un düzenli olarak favorilerinden biri olarak görülüyor. Böyle takımlara karşı taktiksel seviyede iyi hazırlandığınızı varsayarsak, Barcelona tarzı takımları yenmek için ne gibi etmenler önemlidir?
"Final four hala çok uzakta ve 1 senelik aradan sonra bu tarz şeyleri hatırlamıyorum. Aslında, en önemli şey oyuncularınız mütevazı bir şekilde oynaması ve maç maç rakiplerine saygı göstermesi. Bütün tecrübemle konuşuyorum" (sporx)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...