Zeliha Ağrıs 19 yaşında altın madalya kazandı

Düzenleyen:
Zeliha Ağrıs 19 yaşında altın madalya kazandı

SPOR Haberleri

Kadınlar 53 kilo finalinde Rus Kudashova’yı 11-8 yenen sporcumuz ilk defa yer aldığı dünya şampiyonasında kürsünün tepesine çıktı

Güney Kore’nin Muju şehrinde devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Nur Tatar Askari’den sonra Türkiye’ye ikinci altın madalyayı Zeliha Ağrıs kazandırdı. İlk kez dünya şampiyonasında mücadele eden 19 yaşındaki Zeliha, kadınlar 53 kilo yarı finalinde Özbek Dinorahon Mamadibragimova ile karşılaştı. Avrupa üçüncülüğü bulunan millî tekvandocu son raunda 5-1 geride girmesine rağmen rakibini 11-7 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Zeliha finalde geçen yıl Avrupa şampiyonasında yenildiği Rus Tatiana Kudashova ile karşı karşıya geldi. Son Avrupa şampiyonu Rus sporcuyu 11-8 mağlup eden Zeliha, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı. Millî sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılım yolunda da hanesine 120 puan ekleyerek büyük bir avantaj elde etti.
Üç sporcumuz elendi
Öte yandan şampiyonada dün elemelerde mücadele eden 3 millî tekvandocu madalya şansını kaybetti. Kadınlar 73 kiloda Türkiye’yi temsil eden Sude Bulut, ilk turda Kazakistan adına mücadele eden Cansel Deniz’i 13-10 yendikten sonra ikinci turda olimpiyat şampiyonu Hırvat Milica Mandic’e 5-3 mağlup oldu ve şampiyonaya veda etti.  Erkekler +87 kiloda Serdar Yüksel, ilk turda Yunanistan’dan Athanasios Nikolaidis’i 8-7 geçmesine rağmen ikinci turda dünya şampiyonu Özbek Dmitriy Shokin’e 12-0 boyun eğerek elendi.  87 kiloda mücadele 18 yaşındaki millî tekvandocu Hasan Can Lazoğlu da ilk turda Bosna Hersek’ten Armin Gredic’e 23-21 yenilerek şampiyona dışında kaldı. Şampiyonanın 6. gününde kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün, erkekler 63 kiloda ise Hakan Reçber madalya için tatamiye çıkacak.

Zeliha Ağrıs 19 yaşında altın madalya kazandı

Bronz, gümüş ve altın 
Millî tekvandocumuz Zeliha Ağrıs kariyerinde zirveye çok hızlı çıktı. Gençler kategorisinde şampiyonlukları bulunan millî sporcu, dünya şampiyonluğuna ulaşmadan önce çıktığı 2 turnuvada bronz ve gümüş madalya kazanmıştı. İsviçre’nin Montrö şehrinde geçen sene düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda bronz, 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda gümüş madalya alan Zeliha, Güney Kore’de dünya şampiyonu olarak altın madalyayı boynuna taktı.  
Cumhurbaşkanı kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporcular Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs’a tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bir mesaj yayınlayarak millî sporcu Zeliha Ağrıs’ı tebrik ederken, “Altın madalyanın kazanılmasında emeği geçenlere ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...