Yılmaz Vural'dan 'Azerbaycan Milli Takımı' iddialarına yalanlama

/ Kaynak: İHA
Yılmaz Vural'dan 'Azerbaycan Milli Takımı' iddialarına yalanlama

SPOR Haberleri  / İHA

Teknik Direktör Yılmaz Vural Azerbaycan'a geldi. Vural, Azerbaycan Milli Takımı'nın başına geçeceği iddialarını yalanlarken, açık kapı da bıraktı.

Milletvekili ve Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Adil Aliyev'in davetiyle birçok sanatçı ve spor adamıyla birlikte Azerbaycan'a gelen Yılmaz Vural, Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anısına düzenlenen "Uluslararası Kickboks" turnuvasının açılış törenine katıldı. Azerbaycan Milli Takımı'nın başına geçeceği iddialarını yalanlayan Yılmaz Vural, Azerbaycan Milli Takımı'ndan teklif gelip gelmediği hakkında açıklama yapan Yılmaz Vural, "Ben yurtdışında hiç çalışmadım. Ama bura geldim gördüm ki Azerbaycan'ın Türkiye'den hiçbir farkı yok. Bir birimizi anlıyoruz. Burada çalışmak yabancı bir ülkede çalışmaya benzemez. Antrenörlükte ilişki çok önemli. O anlamda burada bize böyle bir teklif edilse seve seve kabul ederiz. Milli takım için yeni antrenman tesisi yapılıyormuş. Bu da Azerbaycan'ın futbola yatırım yapıyor demektir. Tabii ki bize böyle bir görev verilirse biz de Azerbaycan futbolunun organizasyonuna katkıda buluna biliriz. Bana böyle bir teklif olmadı ama eğer gelirse şerefle kabul ederiz" diye konuştu. Tecrübeli teknik adam Azerbaycan'da lig takımlarının birine gelmesi hakkında da çıkan iddiaları değerlendirerek, "Mübariz Mansimov arkadaşımız bizim. Dolayısıyla ben bir ara 5-6 sene önce "Hazar Lenkeran" takımına gele bilirdim. O dönemde imkanları kısıtlı olduğu için olmadı. Biz Türkiye'de yabancıl birinin gelmesine karşı olduk. Yabancı birinin gelip Milli Takımda başarılı olması çok zor. Futbol hayatın oyunsallaşmış bir biçimidir. Yani insanlarla yapılan bir iştir. O açıdan benim tavsiyem Azerbaycan'ın kendi içinden, kendi ülkesinden bir antrenör bulmak zorunda. Milli takım budur. Çünkü siz kendi değerlerinizle oyunculara hitap edersiniz ama bir yapancı bunu sadece terimleriyle yapar. O bakımdan gönül ister ki Azerbaycan takımının başında bir Azerbaycanlı olsun" dedi. Etkinliğe Naim Süleymanoğlu, Yılmaz Vural, Ahmet Taşçı, Tarık Mengüç ve Bengü ile Mustafa Ceceli'nin de aralarında bulunduğu sanatçı ve sporcuları katıldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...