Yıldırım Demirören'den adaylık açıklaması

Yıldırım Demirören'den adaylık açıklaması

SPOR Haberleri

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, gelecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Demirören, milli takımdaki silah olayı ile ilgili basını suçlarken, Fatih Terim olayı ile ilgili Ünal Aysal'a gönderme yaptı. Öte yandan TFF Başkanı hakem hataları ve finansal fair-play için kulüplere ciddi çağrılar yaparken; şike dosyasının kendileri için kapandığını vurguladı.


işte o açıklamalardan bir kısım;


"G.SARAY'IN BAŞARISIZLIĞININ SORUMLUSU..."
"Bizler gelip, gideceğiz, kurumlar kalacak. Futbol bizle güzel, benle güzel değil. Bakış açılarımızla bunu buraya getirmemiz lazım. Ünal Aysal ile ilgili daha fazla konuşmak istemiyorum, her şey ortada. Galatasaray'ın başarısızlığının sorumlusu ne federasyon, ne de Fatih Terim'dir."


"G.SARAY'DA YÖNETİMİN DURUMU ORTADA"
"Galatasaray başkanı Ünal Aysal ile Fatih Terim'in milli takıma geçişi sürecinde konuştuk. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor camiaları ile TFF'nin arası kötü olamaz. Bizim insan olarak buradaki görevlerimiz geçici. Sayın Aysal her başarısızlığı TFF ve Fatih Terim'e bağladı. Zaten Galatasaray'da yönetimin durumu da ortada. Kendileri yönetimi bırakıp gittiler. "


"BEN DE KULÜPTEYKEN HATA YAPTIM"
"Ben kulüp başkanı, kulüpler birliği başkanı ve federasyon başkanlığı yaptım. Tabii ki kulüp başkanları camialarını hitaben belli açıklamalar yapacak. Camiasına herkes saip çıkacak. Ben de bu açıklamaları yaparken hata yaptım. Bunları yönetici arkadaşlarımın yapmasını istemiyorum. Hakemlere yönelik ben de açıklamalar yaptım. Ancak camianın içine girince, hiçbir federasyon, hakemin art niyetle hareket etmeyeceğini görüyorsunuz. Hakem yanlış çaldı, tamam çaldı. Ama futbolcu da golü kaçırıyor, ona bir şey diyebiliyor musunuz?"


"5 YABANCI SAYSANIZA..."
"Biz boş tribünde oynanmasın maçlar diye, kapanmayı değiştirdik, tribün kapanması geldi. Büyük takımlarda seyirci ortalaması 11 bin, Anadolu'daki diğer kulüplerde ortalama 7 bin civarında. 5 tane şampiyon olmuş takımı çıkarsan, 5-6 binlere düşüyor seyirci ortalaması. Biz hala kavga ortamı oluşturursak, bunları bitirmemiz lazım. Dönüyor dolaşıyor Passolig. 5 şampiyon olmuş takım, bu sezon 60 bin kombine eksik sattılar. Hem gelir, hem de seyirci azaldı. Bunun nedeni marka değeri, yanlış transferler. Şu anda Türkiye'de 120 tane yabancı futbolcu var, Avrupa'da oynayacak 5 oyuncu saysanıza. Yok. Aksine Türk futbol seviyesinin altında, büyük paralar verilmş yapancılar var. "


PASSOLIG AÇIKLAMASI
"Kimse tek başına peygamber olamaz. Mücadeleyi hep beraber yapmak zorundayız. Tabii ki haber kullanılacak. Ama kavga ortamı oluşturmak... Avrupa'da da maçlara girerken, isimle giriyorsunuz. Bugün bir gazetede yine gördüm. Gazetecilik bir araştırmadır. Federasyon niye e-bileti milli maçta uygulamıyor diye. Kanun Süper Lig ve PTT için geçerli. Biz kanuna uyduk ve sonrasında Süper Kupa, Türkiye Kupası için de yapacağız. Biz %20'lik futbolu bozan seyirciyi istemiyoruz. Futbolu futbol için izlemek istiyoruz. Orayı anarşi yerine getirmek, küfretmek... Bunları istemiyoruz. Yeni bir sürece geçildi ve tabii ki zaman alacak. Teknolojik bir iş. Kademe, kademe gidilecek."


3 TEMMUZ SÜRECİ SONA ERDİ Mİ?
"Süreç bizim açımızdan kapandı. Ben UEFA, FIFA'dan bir ceza beklemiyorum. Biz kurullar olarak kararlarını verdik, bitti. Fenerbahçe Kulübü ceza aldı ve bu sene bitiyor o da. Kulüpler ceza aldı, kişiler almadı. Alırlar, almazlar bilmiyorum. İlk gün 8 takım, milli takım gitmeyecek deniyordu. Her şey dendi. Tabii ki bir dosya kapanmadıysa, her şey ortaya çıkabilir. Ama bizim görüş açımızdan bir şey yok. Hukuken baktığınızda özerk kurullar karar verdiği için, her şey bitmiştir"


YABANCI SINIRLAMASI İÇİN...
"Size sordum, 130 yabancıdan 10 yabancı sayın diye, sayamadınız. Ben Türk futbolu adına, yabancının zararlı olduğunu düşünüyordum ve Kulüpler Birliği ile oturduk, konuştuk bu kararı aldık. Bu sene bitiyor diye biliyorum, oturacağız yine karar alacağız. Af edersiniz, yabancılara verilen paraları onlar yurt dışında alıyor mu? Hiçbiri burada aldıkları paraları Avrupa'da almıyorlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...