Yiğidoların sırrı istikrar

Yiğidoların sırrı istikrar

SPOR Haberleri

Süper Lig’de lider olan DG Sivasspor’un başarısının sırrı teknik direktör Rıza Çalımbay’ın takım mühendisliğinde yatıyor.

Harika bir oyuncu planlaması ile muazzam bir kadro istikrarına imza atan tecrübeli teknik adam, 12 lig maçında geniş kadrodan sadece 18 futbolcuya şans vererek verimlilik ve fayda noktasında yüzde yüze ulaştı. Oyunculardan 8’i 12 maçın tamamında oynarken 2’si 11, 1’i 10, 1’i de 9 maç ile yüksek kadro istikrarı yakalarken DG Sivasspor, Süper Lig’de devleri geride bırakarak zirveye kuruldu. 

> Büyükleri solladı
Heyecan veren takım yapısıyla rakip filelere 24 gol atarak maç başına ik gol yüzdesi ile zirveyi hak ederken kalesinde 12 gol gören Yiğidolar, 12. hafta sonunda Trabzonspor, Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş, Malatya, Alanya ve G.Saray geride bıraktı. Golcü ayaklarında ise 4’er golle Emre Kılınç, Yatabare ve Fernando başı çekerken bunları, Mert Hakan, Kone ve Erdoğan 3’er gol, Hakan Arslan ile Toure 2’şer ve Uğur 1 golle takip ediyor. 

Süper Lig’de lider olan kırmızı-beyazlılar 12 haftada on birinin 8’ini hiç değiştirmedi. Maç başı iki gol ortalamasıyla da büyükleri geride bıraktı

TAM SÜRE...
İskelet aynı

DG Sivasspor’un takım iskeletini oluşturan kadroda Samassa, Aaron, Caner, Hakan Arslan, Mert Hakan, Yatabare, Fernando ve Erdoğan 12 maçın tamamında oynadı. Goiono ve Kone 11’er maç, Emre Kılınç 10, İsaac 9, Uğur 8, Toure 6, Ziya 5, Armin 4 ve Serhi 3’er maçta forma giyerek başarıya katkı sağladılar.   
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...