Yeni başlangıçların adamı: Nabil Dirar

Düzenleyen:
Yeni başlangıçların adamı: Nabil Dirar

SPOR Haberleri

Kariyerinin tamamını sağ koridor oyuncusu olarak geçiren Nabil Dirar, aynı özellikleri haiz yeni transfer Mauricio Isla ile iyi bir iş birliği oluşturarak, fazla gösterişli olmayan oyununu istikrarlı bir şekilde sürdürecektir.

Hilmi Hakan Kahraman
hhkahraman@trscouts.com

Fas’ın tarihî şehri Casablanca’da 7 erkek, 4 kız çocuklu bir aileye gözlerini açan ve henüz 1 yaşında babasını kaybeden Nabil Dirar, 14 yaşında ağabeylerinden biri ve annesiyle Belçika’nın başkenti Brüksel’e taşındı. Futbolla Belçika’da tanışan ve çeşitli Brüksel takımlarının altyapılarında forma giyen oyuncu, 2004 yılında ilk profesyonel kontratını imzalayacağı ve Belçika kulüplerinin dikkatini çekmeye başlayacağı Diegem Sport’a transfer oldu. Buradaki 2 yılın ardından Westerlo’ya transfer oldu ve 2 yıl boyunca Belçika 1. Ligi’nde başarılı bir performans sergileyerek Ajax, Anderlecht ve Standard Liege gibi kulüplerin de ilgisine rağmen 2008/09 sezonu öncesi 1,8 milyon avro karşılığında bir başka Belçika ekibi Club Brugge’e transfer oldu. 

Club Brugge’de geçirdiği 3,5 yılda UEFA Avrupa Ligi tecrübesi yaşayan ve Premier Lig ekipleri dahil pek çok kulübün ilgisini çekmeye devam eden Dirar, Ocak 2012’de 7,5 milyon avro gibi yüksek bir bedelle o sıralar Ligue 2’de mücadele etmekte olan Monaco’ya transfer yaptı. Sonraki sezon Claudio Ranieri’nin gelişiyle Ligue 1’e yükselme hakkı kazanan Monaco’nun önemli parçalarından biri oldu. Aynı yılın son maçında çapraz bağ sakatlığı yaşayan ve sonraki sezonun yarısını kaçıran Dirar, Monaco’da geçirdiği 5,5 yılda aldığı süreler düzenli olarak azalsa da zamanla sağ bek rotasyonunda da kendine yer bulmaya başladı ve geride bıraktığımız sezonda Monaco’yla kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı. Geçtiğimiz sezon lig, kupa ve Avrupa derken ciddi bir maç temposunun içinde kendini bulan Monaco’da, hem sonradan girip takıma dinamizm getirerek hem de ilk 11 başladığında yeterli performanslar göstererek teknik direktör Jardim’in elini rahatlatan Dirar, 2016/17 sezonu Şampiyonlar Ligi elemelerinde Fenerbahçe ile karşılaşan Monaco’ya Fransa’daki rövanş maçında bir penaltı kazandırmış ve turu getiren asisti yapmıştı. 

Hem Belçika hem de Fas vatandaşlığı bulunan ve millî takım seçiminde bu iki ülke arasında kararsızlık yaşayan Dirar, 2008 yılında Fas Millî Takımı’nı tercih etti. Millî takım teknik direktörleri ile geçmişte problemler yaşayan Dirar, Fransa’ya 2000 Avrupa Şampiyonası’nı kazandıran Roger Lemerre ve Galatasaray’ın eski teknik direktörü Eric Gerets dönemlerinde zaman zaman Fas Millî Takımı’ndan uzak kaldı. TrScouts olarak, kariyerinin tamamını sağ koridor oyuncusu olarak geçiren Nabil Dirar’ın, hem sağ önde hem de sağ bekte oynayabilmesiyle, aynı özellikleri haiz yeni transfer Mauricio Isla ile işbirliği oluşturmasını ve hazırlık maçlarındaki iyi performansını sezonun geneline yayarak fazla gösterişli olmayan oyununu istikrarlı bir şekilde sürdürmesini bekliyoruz.

Not: TrScouts Fransa gözlemcisi Ali Pehlivan’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

KÜNYESİ: 

Doğum Yeri: Casablanca (Fas)
Doğum Tarihi: 25.02.1986 (31 yaşında)
Boy - Kilo: 1,87 m - 79 kg
Mevcut Piyasa Değeri: 2 milyon €
Maksimum Piyasa Değeri: 7,5 milyon € (2012)
Kariyer: Takım Sezon Maç Gol
Diegem 2004-06 26 2
Westerlo 2006-08 60 4
Club Brugge 2008-12 153 19
Monaco 2012-17 167 12
Fas 2008- 25 2
 
Artıları: 
∂ Çok koşmasını ve sağ tarafta gidiş-gelişleri maç boyunca yapabilmesini sağlayan dayanıklılığı.
∂ Hava toplarında ve ikili mücadelelerde büyük avantaj sağlayan güçlü fiziği.
∂ Sağ tarafıyla basıp gitmesini ve topu korumasını sağlayan dribbling yeteneği.
∂ Sağ taraftan içeriye asiste dönüşen etkili ortalar yapabilmesi.
∂ Maç boyunca sahada varını yoğunu ortaya koyan çalışkan bir oyuncu olması.
∂ Yaşı ilerlemesine rağmen fazla gerileme göstermeyen atletik özellikleri.
∂ Kendine iyi bakan ve her zaman hazır olan iş ahlakı yüksek bir oyuncu olması.
∂ Hem sağ kanatta hem de sağ bekte hatta gerekirse sol kanatta oynayabilen çok yönlü bir oyuncu olması.
 
EKSİLERİ: 
∂ Jeremain Lens gibi asiste yönelik bir isim olmasına karşın onun kadar üretken bir oyuncu olmaması. 
∂ Hamlelerini ayarlamakta güçlük çekebilen dengesiz bir oyuncu olması.
∂ Sağ bekte oynadığında çalışkanlığıyla kapatamayacak kadar ciddi defansif defoları olması.
∂ 31 yaşındaki bir oyuncuya ciddi bir yatırım yapıldığı gerçeği.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...