Yazarlarımız Gaziantep Fenerbahçe maçını yorumladı

Yazarlarımız Gaziantep Fenerbahçe maçını yorumladı

SPOR Haberleri

Gaziantepspor Fenerbahçe! Dün oynanan maçta gülen taraf Fenerbahçe oldu. İşte Gaziantepspor Fenerbahçe, maçı özeti, golleri ve yazar yorumları.

Sarı lacivertliler nefes kesti Gaziantepspor Fenerbahçe! İşte Gaziantepspor Fenerbahçe maçı sonucu, özet ve golleri. İşte an be an dakika dakika özeti ve yazar yorumları. Özet için tıklayınız...

Gaziantep Fenerbahçe maçı özet ve golleri - Maç özeti

Bir Emenike harikası

Kuyt ve Caner'in zekası, siyah inci Emenike'nin golleri ile gelen baklava tadındaki Antep galibiyeti, F.Bahçe'nin şampiyonluk hayalini gerçekleştirdi.

Sürat onda, teknik onda, güç onda, goller onda... nbsp; nbsp; nbsp; ..Ve, Antep'te bir Emenike harikası ile başlayan anlamlı törenin dillerdeki şarkısı; Şen ola Fener şen ola!
Tebrikler; bütün Fenerbahçe camiasına.
En başta da; hafta içinde uzunca lafladığımız Ersun Yanal Hoca'ya.
Neden bu alkış?
İşte bir teknik adam, rakip analizini, oyuncu planlaması ve görevlendirmesini bu kadar başarılı yapar. Düşünün kaleci Volkan sakatlanmış, başka takımda olsa büyük paniğe yol açacak bu şok, Fener için normal. Niye, gerisinde hazır bekleyen Mert Günok gibi bir başarılı isim var.
G.Antepspor, Sergen Yalçın ile ivme kazanmış bir takım. Nitekim, kazanan takımı bozmamış hocası, Fener'in karşısına öylece sürmüş. Fakat; Ersun Hoca'nın taktik planlaması o kadar başarılı ki; Antep'in gücü bir hiç kalıyor Fener'in karşısında. Koca maçın içinde tek pozisyon; Mustafa'nın şutu, onu da Mert kurtarıyor.
Geçen haftanın gözü yaşlı yıldızı Sow'u Ersun Hoca bu hafta da korudu, hem de Emenike'nin gölgesinde kaldığı halde ısrar etti. İç dünyasında fırtınalar yaşayan Sow, hocasını mahcup etmedi. İşte olay bu... Maç kazanmak da oyuncu kazanmak da bu...
Gelelim asıl kahramanlara... Hangisi daha önemli bilmem. Bir radar hassasiyetinde oyunu okuyup, uzun bir orta ile golcüsünü buluşturan Kuyt'ın o akıl dolu asisti mi, yoksa boğa gibi güçlü Emenike'nin topla buluştuğunda Erciyes maçında olduğu gibi iki stoperi de peşine takarak golü yapışı mı?
Yoksa, bir topu çizgiden dönen sahanın en özel adamlarından biri olan Caner'in ikinci goldeki asisti mi?
Doğrusu ben hepsine bayıldım. Helal olsun. Savunmada Cenk'e adım attırmayan Bekir'e de.

MAÇIN ADAMI

Emmanuel Emenike

KIRILMA ANI

Kuyt'ın birinci goldeki uzun ortası.

Hasan Sarıçiçek
hasan.saricicek@tg.com.tr


Bu bir düğün davetiyesidir!
nbsp; nbsp; nbsp;
Bu maçın belirleyici tarafı Gaziantepspor ama biz Fenerbahçe'den başlayalım. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Ersun Yanal'ın üç silahşoru (Sow-Emenike-Kuyt) sürekli sağa sola deplase olarak, rakip savunmanın başını döndürdüler.
Emmanuel Emenike bir terminatör gibi, karşısına çıkanları yıka yıka iki gol atıp maçı erken bitirdi. nbsp; Bu iki golden birinde Kuyt'un kırk metreye, diğerinde Caner'in elli beş metreye nokta atışı yapması dikkate değerdi.
Emenike'nin topu takım arkadaşlarıyla paylaşmama egoistiliği sürüyor. Çok net iki pozisyonda asisti denemedi. Ama diyeceksin ki böyle golller atsın da pas vermesin.
Eh, sen de haklısın.
Moussa Sow'un harika gol vuruşu "aşkın gözyaşlarıydı."
Meireles Fenerbahçe'deki en iyi futbolunu oynadı.
İki bek Caner ile Gökhan kusursuza yakındı.
Nokta.
***
Sergen Yalçın'ın "öğrencileri" bir lig maçına değil, dostluk maçına çıkmıştı.
Taç atmaktan aciz bir takımdan söz ediyorum.
Savunmanın göbeğindeki Stankevicius ve Binya meslek hayatlarının en utandırıcı performansını sergileyip, dramatik bir maç çıkardılar.
Bu ikili, Emenike'nin birinci golünde devle boğuşan cüceler gibiydi; faul yaparak bile indiremediler Nijeryalıyı...
İkinci golde yine Binya komik durumlara düştü.
Fenerbahçe'nin kalesinde Volkan değil Mert varmış; 3 ve 81. dakikada iki Mustafa şutu dışında, inanın kale boş olsaydı da maçın sonucu değişmezdi.
***
8 hafta ve 10 puan fark...
Eto'o bitmiş; ay, şampiyonluk yarışı bitmiş yani...

MAÇIN ADAMI

Emmanuel Emenike

KIRILMA ANI

Mert'in çıkardığı Mustafa şutu

Sadık Söztutan
sadik.soztutan@tg.com.tr

Ölüsü olan üç gün delisi olan her gün ölürmüş…


Çok değil daha bir ay önce demiştim ki; 'Mart bitmeden elinizde bir tek Türkiye kupası kalacak ve siz de bunun altında kalacaksınız...' Şimdi yaşanan budur.
İki hocasını da çekip elinden alanlara karşı 'kurumsallık' destanı yazanların hesap verme zamanıdır artık…

Artık, kendi oynamak istediğiniz ve ellemenize pek izin verilmeyen oyuncağınızla, bundan böyle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz... nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Aslında haklıydınız her yaptığınızda...
Bülent Tulun meselesini önce bir sivilce, sonra da açık yara haline dönüştürürken ve bunu seyrederken haklıydınız...
Çalışmaya başlayalı 3-4 yıl olmuş ve bir işe yaramayan insanları kovarken ve onlara 3 trilyona yakın tazminat öderken de haklıydınız...
Ali Kırca'yı; nedendir bilinmez tüm bu olanları önlesin diye herhalde, bize göre 80 bin, size göre 'yok o kadar değil canım'; TL ücretle işe atarken, yani işe adam değil adama iş bulurken ve bu parayı bu kadar cömertçe harcarken de haklıydınız...
Uçağın business'inden oyuncuyu kovalayan yeni ve acemi yöneticiniz de haklıydı...
İngiltere'de otele gelip posta koyan taraftar konusunda da yutkunurken haklıydınız...
İki hocanızı da çekip aldıklarında susmak kibarlığınız da her halde 'kurumsal asaletinizden' iler geliyor olsa gerek...
TERİM KİM Kİ?
Burak'ı sağ kenara, Sneijder'i sol kenara atıp, ortayı boşlamak veya tek başına Melo ve Selçuk'un omuzlarına bırakmayı hiç akıl edememiş bir hoca olan Terim'den kurtulurken de haklıydınız…
Chelsea karşısına üç defans iki forvet, Kayserispor karşısına dörtlü defans tek forvet çıkmayı akıl edebilecek kadar bilgisi var mıydı ki Terim'in...
Son maçta; bir şeyler yapma ihtimali olan tek adam sinyalleri veren ve bir şeyler yapmayı deneyen tek adam olan Hajroviç'i oyundan çıkarmayı düşünecek kadar kapasitesi olmadığı için Terim'den kurtulurken haklıydınız...
Burdisso ile Antalya'da, Ontivero ile Arena'da 'denemelere kalkan' ve kendi ayağına ateş eden Mancini, tabii ki Terim'den çok şey bilir. En azından telefonun açma tuşuna yatkınlığı malumdur!..
Hep haklıydınız…
Bu takımın gönüldaşları ise tabii ki hep haksız...

Post-it

Bu akşamki maç öncesi bile radikal önlemlerden kaçınan bir yönetim anlayışı, bir takımı değil, sadece durumu idare etmektedir.
Ya Denizli, ya da Lucescu…
Onlar gelene kadar da hemen ve acilen bir 'Cevat Güler' modeli…
Hemen…
Bu gece…

Ümit Aktan
umit.aktan@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...