Yayın ihalesi için ikinci teklifler verildi

Yayın ihalesi için ikinci teklifler verildi

SPOR Haberleri

beIN Sports'un 2 milyara yakın teklifini, 2,5 milyar liraya çıkardığı kulislerde konuşuluyor.

2022-23 ve devam eden futbol sezonlarını kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig maçları yayın haklarının devri için düzenlenen ihalede dün ikinci teklifler alındı. Aracı firma Deloitte tarafından toplanan teklifler pazartesi günü TFF Yayın Hakları İhalesi Komisyonu’na sunulacak. Zarfların açılmasının ardından komisyonun olumlu veya olumsuz kararını açıklaması bekleniyor.

FAVORİ beIN SPORTS

İhale komisyonunun, teklifleri yetersiz bulması durumunda ihaleyi iptal etme yetkisi bulunuyor. Ana pakete talip olan beIN Sports'un 2 milyara yakın teklifini, 2,5 milyar liraya çıkardığı kulislerde konuşuluyor. Kulüplerin beklentisi ise 2,8 milyardı. Masadaki diğer alternatiflerden biri ise Süper Lig TV. Buna göre kulüpler kendi dekoderlarını kendileri satarak yayın gelirini yükseltmeye çalışacak.

İLK 15 TEHLİKEDE

Türk futbolu Avrupa’da aradığı sonuçları bir türlü alamıyor. UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye 16’ncı sıraya geriledi.  İlk 15'e giremezsek Avrupa'daki takım sayımız 5’ten 4’e düşecek. Bu durumda tek takım Şampiyonlar Ligi için play-off oynayacak. Ayrıca Avrupa Ligi’ne takım gönderemeyecek Türkiye’nin diğer üç temsilcisi Konferans Ligi’nde yer alacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...