Yasin ASLAN'ın yeniden vazgeçilmezi

Düzenleyen:
Yasin ASLAN'ın yeniden vazgeçilmezi

SPOR Haberleri

Adanaspor maçında hocalarına yaptığı hareketle 31 Ekim’de kadro dışı bırakılan Yasin, G.Saray’ın ligde attığı son 8 golün 4’üne imza attı

BURHAN CAN TERZİ - Galatasaray’da Yasin Öztekin fırtınası esiyor. 2016-2017 sezonuna “As futbolcu” olarak başlamasa da ikinci haftadaki Akhisar maçında genç Sinan Gümüş’ten formayı kapan tecrübeli futbolcu, hem Manisa’da hem de bir sonraki hafta Kayseri’de attığı gollerle “Ben buradayım” demeyi başarmıştı. Ligde Galatasaray’ın oynadığı 8. karşılaşma olan Trabzonspor mücadelesinde ise 29 yaşındaki isim kulübeye çekilirken, sarı-kırmızılılar da ilk mağlubiyetini almıştı. Asıl problem ise Adanaspor maçında yaşanacaktı. 29 Ekim’de oynanan karşılaşmada Yasin yeniden 11’deki yerini alırken, 60’ta oyundan çıkarılmış, milli futbolcu aşırı bir tepki göstererek kulübeyi yumruklamıştı. 

Aslanı kükretti
Yasin Öztekin, Adana karşılaşmasında gösterdiği reaksiyondan dolayı 31 Ekim’de kadro dışı bırakıldı. Bu ceza Yasin’i adeta kamçıladı ve tecrübeli oyuncu muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Fenerbahçe derbisinde 45 dakika süre alan Galatasaray’ın 7 numarası, Bursa maçında yaralı aslanı ilk kükreten isim oldu. Yasin, zorlu mücadelede perdeyi açarken, Cimbom da mücadeleyi 3-1 kazandı. 13. haftadaki Kasımpaşa galibiyetinde de Galatasaray’ın 11’inde yer alan Yasin Öztekin, asıl patlamayı ise önceki gün gerçekleştirdi. Galatasaray, Gaziantepspor’u 3 golle devirip, üst üste 3. galibiyetini alırken, 3 golü de 29 yaşındaki futbolcu kaydetti. Attığı ilk golden sonra polislere sarılan Yasin gönülleri de fethetti.

YASİN ÖZTEKİN: Sarılma fikri abimden
Süper Lig kariyerinde ilk kez hat-trick yapan Yasin Öztekin, “Hakkımda çok fazla eleştiri yapıldı. Ama ben onlara takılıp kalmadım” dedi. Kendisini “Türkiye’nin en kulübündesin” diye motive ettiğini söyleyen Yasin, “Kendi adıma bu sene gol rekoru kırmak istiyorum” dedi. Takım olarak mental bazı eksikliklerinin olduğunu belirten genç oyuncu, attığı gollerden sonra polise sarılmasıyla ilgili olarak da, “Abim ve kardeşlerim ‘gol atarsan polise sarıl’ dedi. Ben de olanca içtenliğimle onlara koştum. Bu davranışımdan dolayı binlerce tebrik aldım” diye konuştu.


14 ay sonra yeni seri 
Galatasaray, ligde Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarını kazanarak 14 ay sonra yeni bir seriye imza attı. Sarı-kırmızılılar geçen sezon Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 5 ile 8. haftalar arasında 4 maçlık seri yakalamış sonraki süreçte ise peş peşe 2 maçın üzerinde kazanmayı başaramamıştı. 

Erzincan yolcusu kalmasın
Galatasaray, yarın Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda, Erzincanspor ile deplasmanda karşılaşacak. Dün hiç ara vermeden hazırlıklara başlayan sarı-kırmızılılar bugün de saat 10.30’da yapacağı antrenmanın ardından 14.00’te Erzincan’a hareket edecek. 

İlk yerli hat-trick
 Yasin Öztekin, Süper Lig’de bu sezon bir maçta üç gol atan ikinci isim oldu. Ligin 12. haftasında Fenerbahçeli Moussa Sow, Ç. Rizespor ile oynanan karşılaşmada “hat-trick yapmıştı. Yasin Öztekin, bu sezon ligde “hat-trick” yapan ilk Türk futbolcu olarak kayıtlara geçti.


Yasin’in G.Saray’daki lig performansı
2014-15
Maç: 20
Gol: 4 
Asist: 4
2015-16
Maç: 30
Gol: 7
Asist: 5
2017-17
Maç: 12
Gol: 6
Asist: -

Tolga riske edilmeyecek
Tolga Ciğerci’nin ayak tabanındaki ezilme ve sonucundaki ödeme bağlı sakatlığının ardından Gaziantepspor maçında da kadroya alınmaması kafalarda soru işaretleri oluştururken, başarılı orta sahanın ilk yarının sonuna kadar riske edilmek istenmediğini belirtildi. Tolga iğne ile mücadele edebilecek düzeyde olsa da, teknik heyet riske girmeyi düşünmüyor. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...