Yasin: 10'a minnettarım

Yasin: 10'a minnettarım

SPOR Haberleri

Wesley Sneijder'in verdiği taktikler ve attığı paslar hayatımı değiştirdi

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın şampiyonluğunda başrolü oynayan isimlerin başında gelen Yasin Öztekin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray Dergisi'ne konuşan sarı-kırmızılı futbolcu, yükselişinde Wesley Sneijder'in çok önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Wesley dünyanın en iyi 10 numaralarından biri. Benim birlikte oynadığım en iyi 10 numara. Hem antrenmanlarda hem de maçlarda uyumumuz harikaydı. Sürekli benimle konuşuyor, koşu yollarını, pas yollarını bana anlatıyordu. Onun varlığı ve pasları Galatasaray'daki yaşamımı değiştirdi" diye konuştu. Yasin Öztekin, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına gelişini kendisi için önemli bir milat olarak değerlendirdi ve “İlk yaptığımız sohbette benimle çok açık konuştu. Sol açıkta oynadığımı, beni tanıdığını, neler yapabileceğimi çok iyi bildiğini söyledi. 'Antrenmanlarda yüzde 100'ünü ver, gerisi kendiliğinden gelecek' dedi. İfade ettiğim gibi, benim için güven çok önemli. O güveni aldıktan sonra, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4-2 kazandığımız Eskişehirspor maçının son yarım saatinde oyuna girdim ve o maç benim için milat oldu. Galatasaray'da ilk kez istediğim gibi futbol oynamaya başladım" şeklinde konuştu.
Daha ileri gitmek istiyoruz
“Küçüklüğümden beri yerleştirmeye çalıştığım oyun karakteri buydu" diyerek saha içerisindeki tarzını aktaran tecrübeli kanat oyuncusu, "Fakat yetenek bu konuda asla yeterli olmaz. Çok çalışmanız gerekir. Ben çok çalıştım. Futbolun asgari görevlerini yerine getiren futbolcular vardır. Ben daha iyi olmak için daha farklı oynamam gerektiğini düşünüyordum. Özel idmanlarla bu yönümü geliştirirken, kas yapımın da bu stile, ani deparlara uygun olması için fitness ve ağırlık idmanları yaptım. En iyi performansımı sol kanatta gösterdiğimi düşünüyorum. Elbette benden istenilenin en iyisini, hangi mevkide olursa olsun yapacak bir oyuncuyum. Kupalara alıştık ama daha da ileri gitmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı hedefliyoruz. Hocam görev verdikten sonra solda da oynarım, sağda da. Hangisinde olursa olsun şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.
Fener derbisi çok farklı
Yasin, “Galatasaray'a geldiğimde iki-üç hafta antrenman yaptıktan sonra hazırlık maçında forma giymiştim. İlk maçım Fenerbahçe'ye karşı olacaktı. Derbinin önemini uzaktan da biliyordum fakat içinde yer almak gerçekten bambaşkaymış. Seyircilerin, basının, futbolcuların bakış açısını gördükten sonra maçın önemini çok daha iyi anladım. Henüz hazır olmadığım bir maçtı. Zaten bunu herkes gördü. Heyecan da vardı" açıklamasını yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcu, Ronaldo'ya benzetilmesiyle ilgili ise “Dortmund'da yeni profesyonel olduğum dönemde bile Avrupa'nın, hatta dünyanın en iyilerinden biriydi. Benzetilmek elbette çok güzel” diyerek sözlerini tamamladı.
Dünya yıldızı olacak
Yasin Öztekin oğlu Miraç'ın futbolcu olmasını çok istediğini söyledi. Sarı-kırmızılı futbolcu, “Onun da içinde varsa olur. Bir insanın zaten içinde istek yoksa hiçbir şey olmaz. Benim için topsuz bir hayatın anlamı yok. Miraç da çok yetenekli. Dünyanın en iyi oyuncusu olacak. Bunu yazın mutlaka bir kenara” dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...