Yasemin Dalkılıç, Köpekbalığı Geçidi'ne tüpsüz daldı

/ Kaynak: CHA
Yasemin Dalkılıç, Köpekbalığı Geçidi'ne tüpsüz daldı

SPOR Haberleri  / CHA

Dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' belgeselin yeni bölümünün ilk çekimleri için Bahamalar'da dalış yaptı.

Dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' belgeselin yeni bölümünün ilk çekimleri için Atlas Okyanusu'nda Bahamalar'da dalış yaptı. Dalkılıç,'Köpekbalığı Geçidi' ve 'Okyanusun Dili' adıyla bilinen yerlerdeki tüpsüz dalışlarını 'Enerjini Doğru Kullan' temasıyla 6 bölümden oluşan belgesel için gerçekleştirdi.
Yasemin Dalkılıç, Bahamalar'daki dalışlarına önce tüm takımadaya ismini veren ada olan Grand Bahama'dan başladı. Sağlıklı köpekbalığı nüfusuyla tanınan Bahamalar'da dalış rekortmeni, Freeport'un kendilerini hiç hayal kırıklığına uğratmadığını ifade etti. Ekibiyle birlikte 'Shark Alley' yani 'Köpekbalığı Geçidi' diye bilinen dalış noktasına gittiğinde 50 tanesinin bir arada olduğu anları yaşadığını belirten Dalkılıç, izlenimlerini şöyle anlattı: "Köpekbalıkları ile dalmak inanılmaz bir deneyim, bize zarar vermek amacında olmadıklarını fark ettiğiniz an korku güzel bir heyecana dönüşüyor." dedi.
Grand Bahama'dan sonra Andros ve New Providence adaları arasında yer alan 'Okyanusun Dili' adı ile bilinen yere giden ekip, burada 'labirent' ismi ile tanınan bir derin dalış noktasında, belgeselin 'The Performance Challenge' adı verilen, Dalkılıç'ın zor bir serbest dalış denemesi yaptığı kısmı çekti.
Dalkılıç, Bahamalar'la ilgili, doğal güzelliğine hayranlık duymakla bir parça endişe karşımı bir duyguya sahip olduğunu belirtti.
Tüm ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarında yayınlanması hedeflenen 6 bölümlük The Amazing Dives Of The World 'Dünyanın İnanılmaz Dalışları' adlı belgeselin yayınlanan ilk versiyonunda Yasemin Dalkılıç, Florida'nın akıntılar nedeniyle yılda bir kaç kez dalış yapılabilen Key Largo bölgesindeki dünyanın en büyük batık savaş gemilerinden biri olan USS Spiegel Grove'e tüpsüz dalış gerçekleştirmişti. Dalkılıç, belgeselin ikinci bölümünde ise yine tüpsüz dalışla, bir sualtı yaşam alanı olan Aquarius'a inmiş, sualtını, hayvanları, mercan kayalıkların kesintisiz bir şekilde incelenebildiği, bilimsel araştırmalar ve deneylerin gerçekleştirildiği bölgede inanılmaz görüntüler çekmişti. Belgeselin 3'ncü versiyonu olan Mağaralar Şeytan Havzası'nda çekilen görüntüleriyle yine Youtube'da 'The Amazing Dives of The World' başlığı altında izlenebiliyor. Bahamalar'da çekilen bölüm ise henüz montaj aşamasında.
'Enerjini Doğru Kullan' sloganıyla yola çıkan dünya serbest dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç'ın projesi günümüzün Cousteau'su dünyanın en ünlü sualtı araştırmacısı Sylvia Earle'ün de dikkatini çekmiş, Time dergisi tarafından 'Gezegenin Kahramanı' unvanı verilen Sylvia Earle; Cantek sponsorluğunda dalış yapan Yasemin Dalkılıç'ın çalışmalarını Mission Blue Vakfı'nın web sitesinde Dalkılıç'ın izniyle yayınlamaya başlamıştı.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...