Yasaman: Davayı kaybedersek Prandelli'ye 7 milyon euro öderiz

/ Kaynak: AA
Yasaman: Davayı kaybedersek Prandelli'ye 7 milyon euro öderiz

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray İkinci Başkanı Yasaman, davayı kaybetmeleri durumunda Prandelli ve yardımcılarına 7 milyon euro tazminat ödeyebileceklerini belirtti.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Süper Lig'de Fenerbahçe'ye deplasmanda 1-0 yenildikleri derbi maçla ilgili nbsp; olarak, "Fenerbahçe kazanmak zorundaydı" dedi.
nbsp;
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği "Spor Hukukunda nbsp; Sorunlar ve Çözüm Yolları" konferansına katılan ve burada basın mensuplarına nbsp; açıklamalarda bulunan Yasaman, Fenerbahçe derbisiyle ilgili şunları söyledi:
nbsp;
"Fenerbahçe için telafisi yoktu. Fenerbahçe müthiş bir coşkuyla ve nbsp; daha önce hakemleri motive etmek için yaptıkları hazırlıklarla bu maçı kazanmak nbsp; zorundaydı. Bizde böyle bir zorunluluk yoktu. Bu yüzden hücum başladık. Maçın nbsp; başında 1-2 fark yakalayabilirdik. Korkmadığımız ve galibiyet istediğimiz nbsp; ortadaydı. Yazık oldu ama en azından bir puan olabilirdi."
nbsp;
Duygun Yarsuvat'ın sözleri
nbsp;
Yasaman, Fenerbahçe derbisinden sonra Galatasaray Kulübü Başkanı nbsp; Duygun Yarsuvat'ın "gelenek bozulmadı" açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:
nbsp;
"Başkan çok koyu bir Galatasaraylıdır. Oradaki sözü niye, hangi amaçla nbsp; söyledi bilmiyorum ama Fenerbahçelilerin algıladığı gibi söylememiştir. Dün de nbsp; basketbolda geleneği biz bozmadık. Çok güzel bir galibiyet aldık. Futbol popüler nbsp; olduğu için daha önemli. 3 puan alsaydık Fenebahçe'yi saf dışı bırakacaktık ama nbsp; olmadı. Yine de lider döndük. Puan farkının bire inmesi yazık ama telafisi var."
nbsp;
Prandelli konusu
nbsp;
Eski teknik direktörleri Cesare Prandelli'nin alacaklarıyla ilgili nbsp; kulübü Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) dava ettiğini hatırlatan nbsp; Yasaman, davayı kaybetmeleri durumunda 7 milyon euroya yakın bir tazminat nbsp; ödeyebileceklerini dile getirdi.
nbsp;
Yasaman, Prandelli'nin anlaşmaya yanaşmadığını vurgulayarak, nbsp; "Prandelli bizim sulh teklifimizi kabul etmedi. 'Yıl sonu ödeyelim' diye teklifte nbsp; bulunduk bunu da kabul etmedi. Gelecek sezonu da kapsayan tazminat istiyorlar ve nbsp; anlaşamadık. CAS'a dava açtı. Savunmalarımızı bildireceğiz. Şampiyonluk primi nbsp; talebiyle de bize geldi. Prandelli'nin sözleşmesinde Avrupa kupalarında aldığı nbsp; derecelere göre primleri var. Türkiye'de lig şampiyonu olursa zannedersem 1 nbsp; milyon 500 bin avro gibi bir para var. Kupaya da prim var. Sonuca göre büyük bir nbsp; tazminat alabiliyor. Şampiyon olmuş gibi bu parayı talep etti" ifadelerini nbsp; kullandı.
nbsp;
Kulübün haklı sebeplerinin olduğunu ve bunları davada kullanacaklarını nbsp; anlatan sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı, "Prandelli'ye davayı kaybedersek 5 nbsp; milyon euro öderiz. İmaj hakları 1 milyon 400 bin euro. Bunu dava etmedi. nbsp; Menajeri için de 700 bin euro. Yani artı 2 milyon euro daha ödeyebiliriz. Çok ciddi bir rakamla karşılaşabiliriz. Haklı sebeplerimiz olduğuna inanıyoruz. Mayıs nbsp; seçimine kadar bitmez. Bizden sonra kim gelirse gelsin bu davayı devam ettirecek. nbsp; Dava 1-2 sene sürer. Yeni yönetimde olmasam da bu davaya desteğim devam edecek" nbsp; diye konuştu.
nbsp;
"Çok aday çıktı"
nbsp;
Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimine aday nbsp; olmayı şimdilik düşünmediğini aktaran Yasaman, "Çok aday çıktı. Enflasyon var, nbsp; daha da çıkacak. Enflasyonu azdırmamak lazım. Şu an böyle bir düşüncem yok ama nbsp; şartlar gelişir, ne olur bilemem. Galatasaray'da görev yapmak şereftir. Daha aday nbsp; çıkacaktır. Bizim yönetim kurulu içinde seçim konusu konuşulursa doğru yapmayız. nbsp; Biz şampiyonluk ve mali durumu düzeltmek için çalışmalıyız. Biz seçim için nbsp; gelmedik vazife için geldik" değerlendirmesinde bulundu.
nbsp;
"İmkansızı gerçekleştirdik"
nbsp;
Yasaman, Türkiye Basketbol Ligi'nde sadece 6 oyuncuyla Fenerbahçe nbsp; Ülker'i mağlup ettikleri maçı ve Galatasaray Liv Hospital'ın içinde bulunduğu nbsp; durumu değerlendirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir mali sıkıntımız var. Basketbolcular profesyonel, maddiyatı nbsp; düşünüyorlar. Arroyo profesyonel olarak parasını istedi haklı olarak. Parasını nbsp; ödememiz lazımdı. Bu kadar sert davranmaz diye düşündük, düşündüler herhalde. nbsp; Arroyo gibi bir yıldızı kaybetmememiz lazımdı. Dünkü maçta Galatasaraylılık ruhu nbsp; ortaya çıktı. Sinan sakat sakat 25 sayı attı. Bu Galatasaraylılık ruhu. nbsp; Olağanüstü bir olayı gerçekleştirdiler ve çok formda olan bir Fenebahçe'yi nbsp; yendiler. Favori Fenerbahçe'ydi. Futbolda da bu ruh, heyecan var. Bu heyecanla nbsp; ruhla şampiyon olacağız diye düşünüyorum."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...