'Wushu ailesi'nden büyük başarı

/ Kaynak: AA
'Wushu ailesi'nden büyük başarı

SPOR Haberleri  / AA

Wushu sporunda, Akyüz ailesindeki 4 kardeşten 3'ü dünya, biri Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Çin ve Orta Asya ülkelerinde yaygın olarak yapılan wushu sporu, Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Babaları federasyonda yönetici, anneleri ise milli takım antrenörü olan Akyüz ailesindeki 4 kardeşten 3'ü dünya, biri Türkiye şampiyonluğu elde etti.
Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Hiçbir branşta böyle bir şey yok. Bir sporda, bir ailede aynı anda 3 dünya şampiyonu herhalde hiçbir ailede yoktur" dedi. Milli takım antrenörü Fatma Akyüz ise "Şu anda dünyanın en iyileri arasındalar. Dünyada tanınan, bilinen ve örnek alınan 3 çocuk var bu ailede" ifadelerini kullandı. nbsp;Dünya şampiyonu Zeynep Makbule Akyüz de estetik bir spor olan wushuyu çok sevdiğini belirtti. Bu sporu yapan herkesin çok zeki olduğuna dikkati çeken Akyüz, "Derslerimizde çok başarılı oluyoruz. Sınıf birincisi oluyoruz. Seviye Belirleme Sınavlarında (SBS) 450'nin üzerinde puanlar alıyoruz. Şimdi hedefim; olimpiyat şampiyonluğu" diye konuştu. Necmettin Erbakan Akyüz ise zorlu rakiplere karşı mücadele etmesine rağmen geçen yıl dünya şampiyonu olduğuna işaret ederek, hem sağlık hem de zihinsel bakımdan wushunun çok güzel bir spor dalı olduğunu söyledi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...