Wimbledon finalinde büyük rövanş

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Wimbledon finalinde büyük rövanş

SPOR Haberleri  / AA

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda Kerber, finale yükseldi.

Kerber, finalde bu yıl Avustralya Açık finalinde mağlup ettiği ABD'li Serena Willams ile karşılaşacak. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Angelique Kerber, 8 numaralı seribaşı ABD'li Venus Williams'ı 2-0 yenerek finale yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da 5 şampiyonluğu bulunan 36 yaşındaki Venus Williams'ı 71 dakika süren mücadelede 6-4'lük setlerle mağlup eden bu yılın Avustralya Açık şampiyonu Kerber, turnuva boyunca hiç set vermeden kariyerinin ilk Wimbledon finaline uzandı.
Büyük rövanş

Kerber, cumartesi günü oynanacak tek kadınlar final maçında, bu yıl Avustralya Açık finalinde eşleştiği ve 2-1 mağlup ederek kariyerinin ilk grand slam zaferini kazandığı ABD'li Serena Willams ile karşılaşacak.

İki tenisçinin 2007 yılından bu yana 7 kez karşı karşıya geldiği maçların 5'ini Serena Williams kazandı. ABD'li tenisçi, 2007 ABD Açık ilk turu, 2012 ve 2013 yıllarında İstanbul'da düzenlenen WTA Sezon Sonu Turnuvası, 2014 yılında da Miami ve Stanford'daki maçları set vermeden kazandı.

Kerber ise 2012 yılında Cincinnati ile bu yıl Avustralya Açık finalinde rakibini mağlup etmeyi başardı. 7 maçı da sert zeminde oynayan iki tenisçi, ilk kez çim zeminde karşı karşıya gelecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...