Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

SPOR Haberleri

G.Saray, bu sezon yenilgi yüzü görmediği Arena'da Eskişehir'i Burak, Chedjou ve Umut'un golleriyle dağıttı. Cimbom, gözünü Sivas-F.Bahçe maçına çevirdi.

Eskişehir ile oynanacak karşılaşmayı izlemeye gelen Galatasaraylı taraftarlar hep bir ağızdan, "Tribünlerle coşacaksın, kupaları alacaksın. Sen şampiyon olacaksın, seni sevmeyen ölsün" tezahüratlarına başlayınca ister istemez aklımıza 1986-87 sezonu geldi. Sezonun son haftasında oynanan Eskişehir maçına Beşiktaş'ın 1 puan arkasında çıkan sarı-kırmızılılar Ali Sami Yen'de 14 yıllık şampiyonluk hasretine son vermişti. Lider F.Bahçe ile aradaki puan farkını kapatmayı kafaya kolan G.Saray, liderden 1 gün önce oynamanın avantajını sonuna kadar kullanıyor demek yanlış olmaz. Mancini de inadından vazgeçip 4'lü defansa dönmüş, tıpkı Terim dönemindeki gibi orta alan ve hücum hattında rahat çoğalabilmek istiyor. 4+3+3'ü takıma monte etmiş, tek fark ise yeni transferlerin olmasıydı. Drogba cezalıymış, Semih hasta olmuş kimin umurunda... Mancini sistemini oturtmuş, yeniler de iş başında... İtalyan teknik adam Eskişehir'in F.Bahçe'yi yenmesini umursamamış, futbolcularına güvenmişti. 3'te Burak karşı karşıya kaçırdı. 6'da Melo Hajrovic'e çıkardı, Hajrovic defansın arkasına nefis attı, Burak bu sefer affetmedi: 1-0. 17'de Burak ceza sahasına daldı, kaleci Boffin'i görünce topu çeldi ama kendini kurtaramadı. Tamam Cüneyt Hoca, Dünya Kupası'nda düdük çalacak, morale ihtiyacı var ama buz gibi penaltıyı göremedi. Oyunun ilk çeyreğinde ortak kanı Drogba'nın yokluğunda çok seri bir G.Saray var. Serbest vuruşlara kimin nereden vuracağı belli ki, 21'de Telles vurdu, az farkla dışarıda. 28'de Sneijder fırsatçılığını konuşturdu, son anda kaleci çıkardı. 32'de Sneijder'in serbest vuruşuna işi yükselen Chedjou güzel bir kafa golü attı: 2-0. Cimbom dalga dalga geliyor, ilk yarıda başka gol sesi yok.2. yarıda G.Saray daha temkinli. 51'de önce Hajrovic ardından Jorquera karşı karşıya kaçırdı. 58'de Sabri uzaklardan vurdu, döneni Burak tamamlayamadı. 90+2'de Burak sağ kanattan ortaladı, bu sezonun ligdeki suskun golcüsü Umut finali yaptı: 3-0. Melo'yu tutabilene aşk olsun, biri Scolari'yi arayıp, "Melo'yu neden milli takıma almıyorsun" diye sorarsa şaşırmam. Puan farkı 10'du, 1 hafta sonra 7, şimdilik 4 oldu. Bahadır ÇOKİŞLER

nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

MANCİNİ: Serimizi sürdürmeliyiz
G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini maçı değerlendirirken, "Özellikle ilk yarı iyi oynadık ve birçok pozisyon yakaladık. Burak'ın pozisyonu yüzde yüz penaltı ve kırmızı kart var, neden vermediğini anlamadım" sözlerini kullandı. Yeni transferler Hajrovic ve Telles için, "İyi bir iş çıkardılar" diyen İtalyan çalıştırıcı, "Gelişme gösteriyoruz ama daha da gelişmemiz gerekiyor. İkinci yarı 2-3 gol şansı verdik, bunları vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Roberto Mancini, Fenerbahçe ile zirve yarışı için de, "Önemli olan bizim gösterdiğimiz performans ve maçlarımızı kazanmamız, serimizi devam ettirmemiz. Puan farkı biraz azaldı. Fenerbahçe'nin zor maçları da var. Burada önemli olan bizim kazanmaya devam etmemiz. Önce kazanıp sonra rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" şeklinde görüş belirtirken; Fatih Terim'in kötü bir takım kurduğu şeklinde ifadelerinin yer aldığı haberlerin yalan olduğunu vurguladı.


TELLES TARAFTARA HAYRAN KALDI

G.saray'ın yeni transferleri Izet Hajrovic ve Alex Telles, Süper Lig'de Eskişehirspor karşısında ilk 11 siftahı yaptı. İki futbolcu da performanslarıyla göz doldurdu. Maç sonrası konuşan Telles, "Galatasaray formasıyla iç sahada çıktığım ilk maçtı. Ne yalan söyleyeyim çok heyecanlıydım ama takım arkadaşlarım bana yardım etti. Taraftarlarımız inanılmaz bir motivasyon sağlıyorlar, bize bu şekilde destek vermeye devam etsinler, bize saha içinde ekstra bir güç veriyorlar" şeklinde konuştu.


nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

Mancini 2.14 Terim 2.1
G.Saray'da çok tartışmalı bir ayrılıktan sonra takımın başına gelen ve uzun süre eleştiri alan İtalyan teknik adam Roberto Mancini artık kendini tam olarak kabul ettirdi. Fatih Terim'in ayrılış şekli ve gelen kötü sonuçlarla tribünlerin büyük tepkisini çeken Başkan Ünal Aysal da rahatladı. Mancini dünkü Eskişehirspor galibiyetiyle takımın başında çıktığı maç sayısı ve alınan toplam puan düşünüldüğünde Fatih Terim'i ortalamada geçti. Terim 3. döneminde toplam 166 maçta 79 puan toplayıp Cimbom'a maç başına 2.1 puan getirirken; Mancini toplam 14 maçta 30 puana ulaşarak bu ortalamayı 2.14'e yükseltmeyi başardı. Mancini yönetimindeki Galatasaray, iç saha başarısında da Terim'in takımını geçti. Süper Lig'de geride kalan son 2 sezonun şampiyonu, iç sahada 2011-2012 sezonunda Fatih Terim önderliğinde başarılı bir seri yakalamış; o sezon 12. hafta Sivasspor galibiyeti ile başlayan periyotta TT Arena'da üst üste 6 lig maçını da kazanıp, kupada da Adana Demirspor'u yenerek iç sahada 7 maçlık galibiyet serisi yapmıştı. Mancini ise iç sahada üst üste 7 lig, toplamda da üst üste 8 resmi maçından galibiyetle ayrılarak bu konuda da Terim'i geçmeyi bildi. Aynı zamanda bu Galatasaray'ın son 7 sezondaki en iyi iç saha performansı olarak dikkat çekti. Sarı-kırmızılı takım Eric Gerets döneminde 2006/07 sezonunda da iç sahada rakiplerine şans vermezken, üst üste oynadığı 9 resmi iç saha maçını da kazanmayı başarmıştı. Galatasaray, ligdeki Eskişehirspor maçının ardından kupadaki MP Antalyaspor maçlarını da kazanırsa Gerets'i de yakalamış olacak.

nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı


nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

SABRİ'NİN SEVİNİRKEN KAFASI YARILDI
Eskişehirspor karşısında da Mancini'den forma şansı bulan Sabri Sarıoğlu, Burak Yılmaz'ın gol sevinci sonrasında kafası yarıldı. Alex Telles'in çarpması sonrasında tecrübeli oyuncuya dikiş atıldı ve özel bandajla oyuna devam etti.



Hakeme mercek

Mustafa Çulcu (MHK Eski Başkanı)
17'de Eskişehir kalecisi Boffin ile Burak'ın buluşması asla penaltı değil. Boffin'in iki ayağı da yerde. Burak istese rahat geçebilirdi; ayağını Boffin'e takarak kendini yere bırakıyor.
18'de Chedjou'nun elle oynaması sarı kart. Her elle oynamaya sarı olmaz. "Peki hangisi olur?" diye sorarsanız, işte bu pozisyon. İkinci sarıda faul bile yok. Çarpışma var. Sanıyorum Cüneyt iki hareketi birleştirip sarıyı gösterdi, ki bu da yanlış.
49'da Bahattin Duran'ın çektiği ofsayt bayrağı yanlış. Eskişehirli Torres ofsaytta değildi. nbsp;
80'de Burak'ın hakeme tepkisi affedilmezdi! Kartsız bırakmak Cüneyt Çakır'a yakışmadı. nbsp;



nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

Kral 11 gol, 5 asiste yükseldi
Burak sahne aldı

Uzun süre tutuk kalan Burak Yılmaz açılmaya başladı. G.Saray'ın gol kralı futbolcusu bu sezon 19. lig maçında 11. golünü attı, 5. asistini yaptı. Burak maç sonrası, "Çok üstündük. Golleri erken gelmesinden rehavet olmuş olabilir ama istediğimizi aldık. İyi bir hava yakaladığımızı düşünüyorum, taraftarımızla da bütünleştik. Benim düşünceme göre pozisyonum yüzde yüz penaltıydı. Hoca öyle gördü, öyle değerlendirdi. Ayrıca kendisiyle gurur duyuyoruz, Dünya Kupası'nda görev yapacak. Ama bence yüzde yüz penaltıydı" iddiasında bulundu.



Veysel: Son gülen biz olacağız
G.Saray'ın yeni transferi Veysel Sarı, maç öncesi Eskişehir yedek kulübesine giderek eski arkadaşlarına başarı diledi. Veysel, "Duygusal anlar yaşadım" derken, "Galip geldiğimiz için çok mutluyum. İnşallah daha iyi olacağız. Şu an 4 puan fark var. Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve ligin sonuna kadar mücadelemizi bırakmayacağız. Sonunda gülen taraf biz olacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.



SAĞLAM: OYUNCULAR ÇOK YORGUN

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam farklı mağlubiyetin sebebini, "G.Saray'ın baskısını kırıp topa sahip olmalıydık, yapamadık. İkinci yarıda istediğimiz pozisyonları bulduk ama bu defa da skor paslarını yapamadık. 28. günde 8 maçımızı oynuyoruz. Üst üste oynayan futbolcularımızı dinlendiremedik" sözleriyle izah etti. Bu arada Eskişehir'de sarı kart gören Erkan Zengin cezalı duruma düştü.




Semih gribe yenildi
Semih Kaya gribe yakalanınca son anda Eskişehirspor maç kadrosundan çıkartıldı. Dün sabah yapılan ter idmanına katılamayan ve rahatsızlığı artan sarı-kırmızılı futbolcu, kadrodan çıkartılarak yerine Ceyhun Gülselam dahil edildi.


Yılmaz Gökdel'e plaket
Galatasaray'da iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonunun Eskişehir karşılaşması öncesi konuğu, Yılmaz Gökdel oldu. Eski futbolcu Yılmaz Gökdel'e plaketini Prof. Dr. Türker Arslan takdim etti.



Olcay: Drogba arayışta!
G.Saray yöneticisi Özkan Olcay ilginç bir açıklama yaparak, "Drogba büyük bir futbolcu. Yaşı da belirli bir yere geldi. Bazı arayışlar içerisinde olabilir. Galatasaray, bu durumda Drogba'nın vereceği her karara saygılı olacaktır" sözleriyle ayrılık sinyali verdi. nbsp;


Necati Ateş ve Servet'e özel ilgi nbsp;

Bir dönem Galatasaray'da oynayan Eskişehirspor'un önemli isimleri Servet Çetin ve Necati Ateş'e taraftarlar tribünlere çağırdı. Sarı-kırmızılılar, "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" tezahüratında bulundu.


...Bir de bunlar var... nbsp;


G.SARAY
gt; Umut bu sezon ilk golünü kaydetti.
gt; Arena'da üst üste 7. galibiyetini aldı.
gt; Burak'ın sarı-kırmızılı formayla 43. golü.
gt; Evinde son 5 maçta 15 gol attı. nbsp;



ESKİŞEHİR
gt; 3 maçtır deplasmandan puansız dönüyor.
gt; Sağlam'ın G.Saray'a 10. mağlubiyeti.
gt; Son 3 deplasmanda 10 gol yedi.
gt; Aytaç girdiği dakikada sarı kart gördü.



nbsp;Vurdu bekliyor! Galatasaray Eskişehir'i dağıttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...