Volkan tuttu, Sow yuttu

Düzenleyen:
Volkan tuttu, Sow yuttu

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler Beşiktaş’ın 3, G.Saray’ın 2 puan kaybettiği haftada Sow (2) ve Fernandao’nun golleriyle kazandı... Volkan Demirel inanılmaz kurtarışlarıyla geceye damga vurdu...

M.EMİN ULUÇ - Fenerbahçe için belki de sezonun en önemli maçıydı. Puan kayıplarını telafi etmek açısından büyük bir fırsattı. Ama kolay olamayacağı da bir gerçekti. Son 4 resmi maçında 1 galibiyet almış sarı-lacivertliler, ligin en az gol yiyen, son 4 haftada kalesinde geçit vermeyen takımına karşı işi gerçekten zordu. Maça ilk 11’de başlayan RvP’nin henüz 11’de sakatlanıp çıkması da Advocaat’ın planlarını alt üst etti. İlk yarıda daha baskın bir performans sergileyen Gençler, Fenerbahçe’ye zor anlar yaşatırken, RvP’nin sakatlanması Advocaat’ın planlarını bozdu. Ama tersi düzüne denk geldi. Gençler iki net pozisyondan faydalanamazken, 41’de Lens’in ceza sahasına ortasına ayak koyan Sow ilk yarının skorunu belirledi: 1-0.

Öp Demirel’ini
Fenerbahçe, ikinci yarının başlamasıyla kan terledi. Akın akın gelen ataklara kalesinde devleşen Volkan Demirel set çekti. Önce Khalili’nin şutunda gole geçit vermedi kaptan, hemen ardından Serdar’ın girişimini boşa çıkardı. 66’da İrfan Can’ı, 73’de Matei’yi durduran da Volkan Demirel oldu. Kaptan gemisini tek başına savunurken, 74’te Ahmet Çalık’ın vuruşunu çizgiden çıkaran Kjaer de Volkan’a destek verdi. Sonrasında ise rüzgar tersine döndü. 88’de gelişen ani atakta Fernandao rahatlattı sarı-lacivertlileri: 2-0. 90+1’de Sow söyledi son sözü: 3-0. Ligin en az pozisyon veren takımı ecel terleri döktüğü maçta ligin en az gol yiyen ekibini farklı bir skorla geçti ve iki haftalık galibiyet hasretini dindirdi.

GECENİN KAHRAMANI VOLKAN DEMİREL:
Ben değil takım yıldız

İnanılmaz kurtarışlara atan Volkan Demirel basının “Maçın yıldızı oldun” sözleri üzerine, “Maçın yıldızı takım olarak biziz. Elimden gelenin yapmaya çalışıyorum. Üzerimize görev düştüğü takdirde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Evet iyi oynamadık ama 3-0 kazandık. Neticede 3 puan önemli. Yolumuza devam ediyoruz” sözlerini kullandı. “Puan kaybetsek gerilerde kalacaktık, belki bunun stresi vardı” vurgusu yapan Demirel, “Önceki haftalarda pozisyon vermedik, puan kaybettik, burada pozisyonlar verdik ve kazandık. Bir kalecinin istediği gibi geçti maç. Bütün kaleciler iyi bizim ligimizde. Yarın belki bir gol yediğimde yine Volkan şöyle Volkan böyle diyecekler. Kaleci şansı olursa maç onun adına iyi geçer” şeklinde konuştu.
Volkan tuttu, Sow yuttu
GİT ŞU MAÇI AL...

Advocaat dün Sow’u dinlendirmek istedi fakat Van Persie’nin beklenmedik sakatlığıyla Senegalli oyuncuyu 11. dakikada sahaya sürdü. Hollandalı çalıştırıcının Sow’a yapmasını istediği taktikleri verirkenki görüntüsü futbolcunun iki gollü performansına bakınca, “Git şu maçı al” der gibiydi.
Volkan tuttu, Sow yuttu
Kedi misin kaptan?

Maçın ikinci yarısında ataklarını arttıran G.Birliği, karşısında F.Bahçe file bekçisi Volkan Demirel’i buldu. 50. dakikada Abdul Khalili’nin on sekiz içinden 90’a giden şutunda müthiş bir refleksle topu dışarı atan kaptan sadece bir dakika sonra bu defa Serdar Gürler’in yine 90’a giden vuruşunda gole izin vermedi. Volkan sonrasında da birçok pozisyonda da başarılı kurtarışlar yaparak üç puanın gelmesinde başrole soyundu.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...