Veda zamanı! Fenerbahçe'nin yollayacağı isimler belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Veda zamanı! Fenerbahçe'nin yollayacağı isimler belli oldu

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sarı lacivertlilerde Joshua King ile sezon başında alınan Ryan Kent’in kalemi kırıldı. Norveçli, kronik sakatlığı sebebiyle ilk fırsatta yolcu. İngiliz oyuncu ise İsmail Hoca’nın planlarında yok.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Üst üste gelen sakatlıklar sebebiyle ara transferde stoper takviyesi yapacak Fenerbahçe’de bir önemli operasyon da kanatlarda gerçekleşecek. Sarı lacivertliler, İsmail Kartal’ın kalemini kırdığı iki lejyoner forvetle yolları ayırma kararı aldı.

Sezonun ilk transferi olarak bedelsiz kadroya katılan Ryan Kent ile Fenerbahçe’de ikinci sezonunu yaşayan Joshua King devre arasında elden çıkarılacak. Düzenli forma şansı bulamadığı için mutsuz olan Kent takımdan ayrılmaya hazır. İsmail Hoca’nın oyun planlarında yer almayan İngiliz oyuncu Premier Lig ekiplerinden Sheffield United ile flört ediyor.

FESİH TEKLİFİ

Sağlığı el verdikçe forma giyen ve görev aldığı maçlarda önemli katkı sağlayan Joshua King’in ise durumu biraz daha farklı. Norveçli, kronik sakatlığı sebebiyle devamlılık sağlayamadığı için gözden çıkarıldı. Kent’i kiralık ya da satılık olarak göndermek isteyen sarı lacivertliler, sezon sonunda sözleşmesi bitecek King’e ise anlaşmalı fesih teklifi yapacak.

Sakatlıktan yeni çıkan Cengiz ve Emre’den de istenen performansı alamayan Fenerbahçe, bu vedaların ardından kanatlara en az iki takviye yapmayı planlıyor. Transferde yine yabancı oyuncular üzerinde duruluyor.

AVRUPA'NIN EN İYİSİ

Öte yandan, son üç resmî maçını kazanamayan ve 5 gol yiyen Fenerbahçe buna rağmen Avrupa’nın en iyi savunma performansına imza attı. Avrupa’nın en büyük beş ligi ve Süper Lig baz alındığında sarı lacivertliler kalesinde gördüğü gol beklentisi en düşük olan takımlar sıralamasında zirvede yer alıyor.

12 maçın 8’inde kalesine set çeken Fenerbahçe, 8 kez topu ağlarından çıkarırken 5,7 gol beklentisine izin verdi. Fenerbahçe’ye en yakın takım 6,3’lük oranla İskoçya’dan Rangers olurken, büyük liglerin en iyisi Juventus ise 7,8’de kaldı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...