Uygulanmaz!

Uygulanmaz!

SPOR Haberleri

Hakem otoriteleri, hiçbir hakemin maç tatil etmeye yanaşmayacağını ve her hafta medya karşısına çıkmak istemeyeceğini dile getiriyor.

Futbol Federasyonu önceki gün sürpriz bir karara imza atarak, bu haftadan itibaren müsabaka boyunca yeşil zemin içinde veya dışında, hakem soyunma odası koridorunda, hakem odası önü ve içerisinde hakemlere yönelik her türlü sözlü veya fiili eylemlerde bulunulması halinde müsabaka hakemine karşılaşmayı tatil etme yetkisi de dahil olmak üzere geniş yetkiler verdi. Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı'nda yapılan bu değişiklikler, büyük tartışmaları beraberinde getirdi.
Hakem otoriteleri, yeni talimatların dünyada bir örneğinin olmadığını ve hiçbir hakemin maç tatil etmeyeceği görüşünü savundu. Ayrıca otoriteler her hafta hakemlerin medya karşısına çıkmasının da büyük problemler doğurabileceğini dile getirdi.


MUSTAFA ÇULCU nbsp;(MHK Eski Başkanı)
Bu köyün delisi hakemler değil
Maçın hakemi "bir kulüpten şu bana küfür etti" dediği zaman o kulüp için "hükmen mağlubiyet" çıkması lazım. nbsp;Aksi takdirde futbolun içinde savaş çıkar. Kuvvetler masa başında çatışır. Gövde ve kuvvet gösterisi olur. Güçlü olan kazanır. Biz buna federasyon dayandıramayız, hakem de dayandıramayız. Her hafta 1-2 hakem paket olur. nbsp;Eğer TFF bu kararının arkasında duracağını hakeme hissettirebilirse, hakemler sahada gereğini yaparlar. Ama TFF'nin oynadığını, politik davrandığını hakem hissettiği anda hiçbir maçı tatil etmez. En iyi politikayı hakem yapar. Hatta dudak uçuklatacak şekilde politika yapar. Ben bağışlasınlar ama bu köyün delisi hakemler değil, olmamalı da...
Hakem kamuoyu önünde hatasını paylaşırsa kırmızı kart cezası kalkar. Bunun önünü alamazsınız. MHK Başkanı konuşmaz, hakem konuşmaz. Medyanın karşısına çıkmak tam bir kulüpçü fikri. Geçmişte Ufuk Özerten döneminde denendi ve hiçbir faydası olmadı. nbsp;


CEM PAPİLA (FIFA eski hakemi-Avukat)
Hakem maçı bırakıp gitmez
Hakem kararı ile tatil olan maçlar için TFF Yönetim Kurulu karar verir. Hukuk kurulu sadece görüş bildirir. Raporlar yönetim kuruluna gelir. Bu son açıklanan talimata göre de hükmen mağlubiyet çıkar. Tabii hakem yanlış rapor yazmadıysa. Hakem bu sebeplerle sözlü eylem gibi bir sebepten maç tatil etmez. Hakem maçı yönetemeyecek kadar kendini iyi hissetmezse zaten maçı tatil eder. Bu ülkede Serdar Çakman'dan sonra bunun uygulaması olmadı. Bu kadar yıl hakemlik yaptım, oda basmaya hiç şahit olmadım. Odaya yönetici-antrenör gelir. Saygı çerçevesi dışında bir söz söyleyecek olursa hakem rapor eder. Bu iş hakemin sırtını yüklenemez. nbsp;Tatil olan maç görmeyiz. Hakem maçı bırakıp gitmez.
Hakem salı toplantısında medyanın önünde haksız yere adam attım derse ceza kalkar mı? nbsp;Hakem suçunu kabul etti. "Ben haksız yere atmışım" dedi. PFDK perşembe günü toplanıyor. Şimdi PFDK nasıl karar verecek? Bu çok baş ağrıtacak bir konu. Şimdi hakemler bir kaygı içine daha girdi. Salı günü medya stresi. Çapraz sorgu. Kendisini ifade eden var edemeyen hakem var. Bence en yanlışı hakemin medya karşısına çıkması.


BÜNYAMİN GEZER (Eski hakem-Yorumcu)
Koridorda kamera olmalı
Kesinlikle maç tatil olmaz. Çok zor. Hakem tatil etmek için önce kendini sağlama almak isteyecektir. Çünkü nihayetinde bu olay Tahkim'e gidecek. Tahkim'e gittiği zaman da geçmişte Halis Özkahya'nın yaşadığı Meireles olayı gibi bir olayı hakem yaşamak istemeyecektir. Eğer tatil ettiği maç tekrar olursa hakemliği bitme noktasına gelir ya da çok tartışılan bir hakem olursun. Peki TFF bu kararı alırken hakemlerin elini güçlendirecek ne yaptı? Hangi talimatları hazırladı? Henüz bir bilgimiz yok. Hakemlerin de bilgisi yok. Bu nedenlerden dolayı hakemlerin tatil noktasına gitmesi için koridorlara güvenlik kameraları yerleştirilmeli. Ve bunlar da kulüpler tarafından değil, emniyet ve TFF tarafından denetlenmeli. Hakem edilen küfrü yönetici yarın Tahkime "Ben ona etmedim. Kendi sporcuma teknik adamıma etmiştim" derse ne olacak. Güvenlik kamerası şart. nbsp;
Hakemin konuşması çok yanlış. UEFA ve FIFA bunu istemez. Büyük maçlara çıkan hakem sayısı zaten çok az. Her hafta 1-2 hakem hata yaparsa, nbsp;kadro ne hale gelir. TFF bunları hiç düşündü mü? 3 büyüklerin maçına çıkan 20 hakemin yok ki, topu topu 10 tane hakemin çıkabiliyor. nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...