Uyarı geldi: VAR kötü kullanıldı!

Uyarı geldi: VAR kötü kullanıldı!

SPOR Haberleri

VAR (Video Yardımcı Hakem) kötü kullanılınca hakem hataları tavan yaptı.

ÖMER FARUK ÜNAL

Belki de Yusuf Namoğlu MHK’sının sonunu hazırladı. Hafta başı hakemleri toplayan MHK, eğitim için de çok radikal bir karar aldı. Jaap Uilenberg ve Oğuz Sarvan hakem eğitimi için hafta başında işbaşı yaptı. Hakemleri toplayan MHK, işe VAR’ın kullanımından başladı. IFAB Direktörü David Elleray’nın “Türkiye, VAR’ı kötü ve keyfî uyguluyor. Protokole uymuyorlar” şeklindeki eleştirisi derhâl dikkate alındı. Hakemlere iki günlük seminerde “Maçı VAR yokmuş gibi yönetin. Karar verdikten sonra VAR’ın olduğu aklınıza gelsin” denildi. VAR’ın temel prensibi olan “minimum müdahale, maksimum fayda”nın altı ısrarla çizildi ve buna uyulması istendi.

DERBİ MORAL OLDU!
MHK Danışmanı olarak göreve başlayan Uilenberg, Oğuz Sarvan ve Hakem İşleri Müdürü Barış Şimşek seminerde yeni eğitim programları hakkında bilgi verdi. Programla ilgili hakemlere video test uygulandı. Yeni MHK; UEFA standartlarında eğitim için Uilenberg’i tam ve geniş manada yetkilendirdi. Beşiktaş-F.Bahçe derbisini otelde MHK, eğitimciler ve hakemler birlikte seyretti. Hakem ekibinin derbideki performansı, MHK’ya moral oldu. Eğitimciler ve MHK hakemlere tam puan verdi. Bu arada MHK, on beş gün içinde bütün yardımcı hakem ve gözlemcileri de eğitime alacak. MHK, yeni, genç ve yeteri kadar maç alamayan hakemlerle özel olarak ilgilendi.

İKİ GÜN EĞİTİM
Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Süper Lig Hakem Semineri, Limak Eurasia Luxury Hotel’de sona erdi. İki gün süren seminerde Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg ve Hakem İşleri Müdürü Barış Şimşek; Eğitim Danışmanı Oğuz Sarvan ile birlikte hazırladıkları yeni eğitim programını tanıttı ve bu programla ilgili hakemlere bir video testi uyguladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...