Ünal Aysal'a dön baskısı

Ünal Aysal'a dön baskısı
SPOR Haberleri

Ünal Aysal'ın, "Kongrede aday değilim" açıklamasının ardından eski başkan Faruk Süren önderliğinde dün sürpriz zirve gerçekleştirildi

Galatasaray'da kongre kararının alınmasının ardından kulislerdeki hareketlilik dün tavan yaptı. Başkan Ünal Aysal'ın "Aday değilim" açıklamasının ardından sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimleri harekete geçti. Eski başkanlardan Faruk Süren önderliğinde yine eski yöneticiler Ali Dürüst, Abdürrahim Albayrak ve Fatih Altaylı, Etiler'deki bir restoranda dün kritik bir zirveye imza attı. Alp Yalman'ın adaylığını açıklamasının ardından gözler Faruk Süren'e çevrilmişti. Ancak Süren dünkü görüşmede kesinlikle aday olmayacağının altını bir kez daha çizdi. Toplantıda Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın görevine devam etmesi ve tekrardan aday olması konusunda fikir birliğine varıldı. Görüşmeyi gerçekleştiren Süren, Dürüst, Albayrak ve Altaylı'nın bugün Ünal Aysal ile bir araya gelmesi bekleniyor. Zirve çıkışı konuşan Abdurrahim Albayrak, "Galatasaray'ın zarar görmemesi için bir görüşme gerçekleştirdik. Durum değerlendirmesi yaptık. Galatasaray için neler yapabileceğimizi konuştuk" dedi. Eğer Aysal, görevi kabul etmezse sarı-kırmızılılar yeni bir isim için uzlaşacak.
TENEKE BAĞLAYIP KOVALADILAR
Zirve öncesinde konuşan Faruk Süren, "5,5 sene başkanlık yaptım, şampiyonluklar kazandım ama arkamdan teneke bağlayıp kovaladılar. Ünal Aysal bence başkanlığa dönmeli. Sadece Divan Kurulu'nda alınan bir karar sonrasında bu seçim neticesi oluşmamalı. Ünal Başkan ciddi atılımlar yaptı. Borç yapısını düzene soktu. Bence devam etmeli" dedi. Bu arada nbsp;Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Aysal'ın mutlaka ikna edilmesi gerektiğini söyledi.
Camia en doğrusunu bulur!
G.Saray Başkanı Ünal Aysal teknik heyet ve futbolculara dün bir moral yemeği verdi. Florya'daki yemek sırasında restoranın önünde toplanan bir grup sarı-kırmızılı taraftar, başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Aysal'a sevgi gösterisinde bulundu. Ünal Aysal taraftarlara el sallayarak karşılık verirken basına, "Bu bir veda yemeği değil. 1 ay daha görevimin başındayım. Daha olayın başındayız. Tahmin ediyorum camia en doğru seçimi yapacaktır. Camiamıza güvenin. Gerisi kolay" açıklaması yaptı. Taraftarlar Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'a da tezahürat yaparken iki futbolcu restoranın camından el salladı.
'Fikrim değişmez' diyor ama...
Önceki gece 3 yılı aşkın icraat sürecini değerlendiren ve final bölümünde "Herhalde aday olmayacağım" diyen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kararıyla ilgili hiçbir ihtimale yer bırakmayan, mutlak açıklamasını da yaptı. Aysal, tekrar aday olması yönünde gelen taleplere karşın kararlı olduğunu belirtti ve "Kararım kati; değişmeyecek. Galatasaray'a hizmetlerim dışarıdan devam edecek" şeklinde konuştu. Bu gelişmeye rağmen, dün yapılan zirve sonrasında Aysal ile görüşmeye karar veren Faruk Süren ve eski yöneticilerin sarı-kırmızılıların başkanının kararını değiştirebileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...