Ünal Aysal: Önünüze gelip hiç ağlamadım

Ünal Aysal: Önünüze gelip hiç ağlamadım

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Mali Genel Kurulu'nda eski başkan Ünal Aysal söz aldı, kendi dönemi ile ilgili rakamlarla açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın Mali Genel Kurulu'nda eski başkan Ünal Aysal söz aldı, kendi dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


'Yiğidi öldürün hakkını verin'
Kongrede söz alan Galatasaray Eski Başkanı Ünal Aysal şöyle konuştu: "Yiğidi öldürün hakkını lütfen verin. Yiğidi öldürmeden hakkını nasıl verelim? 2001 senesi Faruk Süren kulübü Mehmet Cansun'a devrederken 44.2 milyon dolar borcu devretmiş. 2002 senesinde Mehmet Cansun bunu 2 milyon dolar indirmiş. Özhan Canaydın 6 senelik süre 109 milyon dolar borç olarak Adnan Polat'a devretmiş. 3 sene sonra Polat 328 milyon dolar borç devretmiş. Enkazın nereden geldiğini bilmeniz lazım. 328 milyon doları gözünü kırpmadan devraldı Ünal Aysal yönetimi. 328 milyon dolar, faizle birlikte 409.5 milyon dolardır. Bu yükü alırken, stadın gelirleri var dediler. Stadın isim hakkı 2019 senesine kadar satılmış. VIP koltuk geliri. 2014'a kadar satmışlar. Loca gelirleri de bize gelmemiş. Futbolcu portföyüne baktığımız zaman 165 milyon dolarken. Takım 5., 3., 8. olmuş. Her yönüyle yatırım gerekliydi. O zaman amatör şubelerde de başarı yoktu. İlk seçim konuşmamı yaptığım vakit, "Başınızı önünüze eğdirmeyeceğim" demiştim. Benden sonra gelecek arkadaşların da başarı hedefini devam ettirmeli. 25 Eylül'de benim devrettiğim vakit borç 375 milyon dolar... Futbolcu portföy değerimiz 145 milyon dolar. Sportif başarının detayını vermeye gerek yok. Erkek voleybol hariç tüm branşlarda şampiyonluklar kazandık.


'Gerçek borç 76 milyon dolar'
210 milyon dolar finansal borçlar. Camiamıza çok sorun oluşturmayacak nbsp;borçlar. Galatasaray'ın gerçek borcu 76 milyon dolar. Yönetim kurulu üyelerinin de görevleri bunlar. Ben bir gün bile önünüze gelip ağlamadım. Galatasaray bu riskini fazlasıyla karşılayacaktır. Dostlarım bütçe açığına geçmek istiyorum. Biz 65 milyon dolar gibi para yedik diye bir intiba oluştu. Hayır. Bizim harcadığımız para 20 milyon TL'dir. Bizim reel ödediğimiz değerler döviz cinsindendir. Türk lirası rakamları 2 misli artmış görünüyor. Büyük futbolcu transferleri yapıldı, paralar yendi iddiası var. O çıkan paranın nereye gittiği belli rakamlarla. Bu paralar nasıl harcandı? 2011-2013 arası 106 milyon dolar bonservis ödeyerek güzel bir takım kurdu. 2013-2014 döneminde 38 milyon dolar bonservis bedeli verilmiş.


'Her türlü desteği vermeye hazırım'
Kulübüme her türlü desteği vermeyi hazırım. İbra etmek, ibra edilmemek gibi bir endişem yok. 2011 Mayıs'ında kaçmadıysam, 2014 Eylül'ünde hiç kaçmam. Biz para yönetmedik 2000 senesinden biri. Endişelenmenize gerek yok. Yönetimler bunun için vardır. Hepinize saygıyla selamlıyorum." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...