Ünal Aysal eleştirileri böyle cevapladı: Korksam başkan olmazdım

Ünal Aysal eleştirileri böyle cevapladı: Korksam başkan olmazdım

SPOR Haberleri

"Şimdi bana 'korktu kaçıyor' diyenler oluyor. Öyle olsa 2011'de bu tabloda kulübü devralmazdım. Ben olmasam kulübün yönetimi AIG'ye geçiyordu"

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulda aday olmayan mevcut başkan Ünal Aysal, dün spor medyasının müdürleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. Türk Telekom Arena'daki kulüp merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Aysal, başkanlıkta bulunduğu 3,5 yılın değerlendirmesini yaptı. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi, "Biz devraldığımızda stat yapılmıştı ama 2019-2020 senesine kadarki isim hakkı satılmış, geliri de nbsp;komple harcanmıştı. Şimdi bana 'korktu kaçıyor' diyenler oluyor. Ben korksam 2011'de bu tabloda kulübü devralmazdım. Problemlerimizin çaresini buldum ama cevap alamadığım için gidiyorum" ifadelerini kullandı. Ünal Aysal, "Hiçbir devlet ihalesine girmedim, ortak da olmadım. Akrabalarıyla da ortaklığım olmadı. Böyle bir ilişkinin içine girmem. Yurt dışına kaçacağım söyleniyor, benim Türkiye'deki yatırımlarım, Avrupa'dakilerden daha fazla" dedi.

AIG tehlikesini önledim

Aysal, 2002 yılında AIG şirketi ile yaşanan gerçekleri de anlatarak, "2002'de Özhan Canaydın ve 2 yönetici arkadaşımız bana geldi. AIG ile bir anlaşma yaptıklarını ve 1 hafta içinde 23 milyon dolar ödemek zorunda olduklarını aksi halde 65 milyon dolarlık bir cezai ödeme yapmaları gerekeceğini ve bu durumda kulübün kontrolünün AIG'nin eline geçeceğini söylediler. Ben de 23 milyon doları ödedim ve kulüp bu sıkıntıdan kurtulmuş oldu. Bu hisseleri yıllar sonra 37 milyon dolara sattık ve 5-6 milyon dolarlık gelir kulübe devredildi" dedi. Başkan Ünal Aysal, kulübün mali açıdan durumunu düzelttiklerini de belirterek şunları söyledi: Rakamlar son derece net. Kulübün 2011 Mayıs'ta 2.8 milyon TL sermayesi varken şu an 21.8 milyon TL. Özkaynaklar -248 milyon TL iken bugün 40 milyon TL. Borç-alacak farkı o gün 328 milyon dolar iken 338 milyon dolar. Yalnız 81.4 milyon dolar faiz ödedik bu zamanda. Futbola yaptığımız yatırımlar da karşılığını almış olarak görünüyor. 2011 Mayıs'tan 3 sene öncesine kadar bir kupa bile yok. Bizim dönemizde 2 lig, 1 kupa 2 de Süper Kupa başarımız var. Avrupa'daki başarılardan söz etmeye gerek yok."

Borçlar miras bırakıldı

Borçların kendilerine miras olarak kaldığını söyleyen sarı-kırmızılıların başkanı, "Göreve geldikten 1 ay sonra Riva ile ilgili her türlü yetki bana verildi. Satma, kiralama, inşaat yapma gibi... Ben en sıkıntılı günlerimizde bile Riva'ya dokunmadım. Ama projelendirdim. Çünkü borçlarımız vardı. Futbolcu ödemelerimiz 2011 senesinde 7-8 ay gecikmeyle ödenirken bugün 1.5 ay geriden geliyor. Futbolcularımız bu konuda anlayış gösteriyor ve bir aile çerçevesinde bunu sürdürüyoruz. Yöneticilerin seyahat masraflarını kulübe ödettiğim söylendi. Böyle bir şey yok. Herkes masrafını cebinden ödedi bunu da raporlarda görürsünüz. Galatasaray'ın ödenmemiş vergisi de yok" açıklamasında bulundu. Aysal, "2011 senesinde geldiğimiz zaman neyi teslim aldığımızı görmek için bir araştırma yaptırdım. Şimdi de yaptırıyorum. Bir açığımız, bir ayıbımız varsa bu tarafsız olarak ortaya çıkacak ve verdiğim rakamların ciddiyeti ortaya konacaktır. Ben bunun bir suretini divan başkanımıza bir suretini de yeni başkana teslim edeceğim" dedi. Aysal, ülke futbolunun vasıfsız kişilerin elinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantı yarıda kaldı

Başkan Ünal Aysal'ın spor medyasının müdürleriyle düzenlediği basın toplantısında görevli bir bayan rahatsızlandı. Aysal'ın konuştuğu sırada salondaki görevli, sara nöbeti geçirdi. Görevliler rahatsızlanan kişiye hemen müdahale etti. Aysal, yaklaşık 10 dakika sonra tekrar konuşmaya başladı.

Arıboğan bırakıyor
Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul sonrası görevinden ayrılacağını açıkladı. Arıboğan bu kararı, yeni yönetime çalışmayı arzu ettiği kadroları özgürce kurabilme fırsatını vermek için aldığını açıkladı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...