Ülke puan sıralamasında Türkiye kaçıncı? Güncel UEFA ülke puanı sıralaması!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ülke puan sıralamasında Türkiye kaçıncı? Güncel UEFA ülke puanı sıralaması!

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Temsilcilerimizin de yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçlarının sona ermesinin ardından Türkiye'nin ülke puan sıralamasındaki konumu araştırılmaya başlandı. Türkiye'den de Avrupa'ya katılım gösterecek takımların sayısını belirleyecek olan ülke puan sıralaması ile ilgili sporseverler en çok ülke puan sıralamasında Türkiye kaçıncı? Güncel UEFA ülke puanı sıralaması!

Avrupa kupalarında maçların tamamlanmasının ardından UEFA ülke puan sıralaması futbolseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin dışında diğer Avrupa kulüplerinin de yer aldığı grupların maçlarını  tamamlamasının ardından kullanıcıların en çok araştırdığı konular arasında Türkiye'nin UEFA ülke puan sıralamasında kaçıncı sırada yer aldığı oldu. Konuya ilişkin futbolseverler en çok ülke puan sıralamasında Türkiye kaçıncı? Güncel UEFA ülke puanı sıralaması!

ÜLKE PUAN SIRALAMASINDA TÜRKİYE KAÇINCI?

Avrupa kupalarında grup maçlarının tamamlanmasının ardından Türkiye 9. sıradaki yerini korudu. Türkiye, bu sezon topladığı puanlarla ilk 10 içerisinde yer almayı başardı.

Ülke puan sıralamasında Türkiye kaçıncı? Güncel UEFA ülke puanı sıralaması!

GÜNCEL UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI

  1. İngiltere | 99.053

  2. İspanya | 85.489

  3. İtalya | 82.426

  4. Almanya | 80.624

  5.  Fransa | 60.997

  6. Hollanda | 59.500

  7. Portekiz | 52.816

  8. Belçika | 46.000

  9. TÜRKİYE | 37.100

  10.  İskoçya | 35.850

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA SON DURUM NE?

Türkiye, temsilcilerimizin bu hafta aldığı sonuçlarla 8. sıradaki Belçika'nın farkın açmasına engel olurken, 10. sıradaki İskoçya'nın tek takımının Avrupa'da devam etmesi aramızdaki farkın kapanması konusunda elimizi güçlendiriyor. 

Türkiye'den grup aşamalarının ardından Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa'da yoluna devam ediyor. Türkiye'nin bir basamak önünde olan Belçika'dan ise Club Brugge, Gent, Union SG  yoluna devam ediyor. Türkiye'nin ardından 10. sırada yer alan İskoçya'dan ise Rangers Avrupa'da yoluna devam ediyor. 

Bu sezon gösterdiği performansla UEFA ülke puan sıralamasına en çok katkı sağlayan temsilcimiz Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'nin 4.000 puan kazandığı süreçte Galatasaray, 3.375 puanlık katkıda bulunarak 2. sırada yer aldı. Çalkantılı bir süreç geçiren diğer temsilcimiz Beşiktaş ise 2.250 puan katkı sağladı. Avrupa kupalarında tarihinde ilk kez mücadele eden Adana Demirspor ise bu sezon ülke puanına 0.875 puanlık katkı sağladı. Böylece temsilcilerimiz bu sezon şu ana kadar toplam 10.500 puanlık katkıda bulundu.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...