Üç maçta şahlanış!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Üç maçta şahlanış!

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuntz’la beşinci sınıf futbol ülkelerine yenilen, tek bir ‘büyük zafer’ elde edemeyen Türkiye, dünya futbolunun devleri Hırvatistan’a, Almanya’ya sahayı dar eden bir takıma dönüştü.

A Millî Takım’da Vincenzo Montella ile yaşanan büyük değişim dikkati çekiyor. Stefan Kuntz döneminde Cebelitarık, Karadağ ve Litvanya gibi dünya futbolunda esamesi okunmayan takımları yenebilen; Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Japonya gibi kalburüstü takımlara karşı hiç galibiyet elde edemeyen; bunların yanında Norveç, Ermenistan, Lüksemburg’a diş geçiremeyip üstüne Faroe Adaları hezimeti yaşayan Türkiye’den, Montella’nın gelişiyle birlikte Hırvatistan ve Almanya gibi dünya devlerine kafa tutan bir takıma dönüşümün hikâyesi bu… 

MONTELLA'NIN SIRRI NE?

Ay yıldızlılar, “Gerçeklerle yüzleşmek lazım, Türkiye’nin şu andaki gerçek durumu bu” diyen Stefan Kuntz’a, oynadığı güzel futbol ve aldığı sonuçlarla en iyi cevabı sahada verdi. İşin sırrı ise Montella’da, daha doğrusu onun yaklaşımında saklı… İtalyan teknik adamın ilk işi öz güvenini kaybetmiş oyuncuların kalbine dokunmak oldu. Onlara iyi futbolcular olduklarını hatırlattı, değerli olduklarını hissettirdi ve takımın üzerindeki ölü toprağını kaldırıp attı. ‘Liderini’ bulan ay yıldızlı takım son Dünya Kupası’nın üçüncüsü Hırvatistan ile dünya futbolunun devi Almanya’yı kendi evlerinde yenerek dünyayı kendine hayran bıraktı.

PES ETMEYEN TAKIM OLDUK

Sürekli arıza çıkaran Letonya’ya karşı alınan 4-0’lık galibiyet ise bunların yanında gölgede kaldı. Montella’nın takıma yaşattığı değişim öz güvenle de sınırlı değildi. Türkiye, dünyanın en önemli takımlarına karşı 90 dakika baskılı bir futbol oynamaya başladı. Montella doğru kadro seçimleri, yerinde değişiklikleri ve taktik varyasyonlarıyla oyunu domine eden, ne istediğini bilen, geriye düşse de panik yapmayan ve pes etmeyen bir takım ortaya çıkardı. EURO 2024 umutlarının azaldığı bir anda takımın başına geçen Montella, iki maçta bileti alırken, Türkiye’yi şimdiden EURO 2024’ün en merak edilen takımı yaptı. 

Üç maçta şahlanış!

ALMANLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Alman basını, Türkiye’nin Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki 3-2’lik zaferine geniş yer ayırdı. Bild “Berlin’de hayal kırıklığı gecesi”, Kicker “Nagelsmann’ın ilk yenilgisi Türkiye’ye” başlıklarını kullanırken Tagesspiegel “Bu şampiyona öncesinde acı bir darbedir” değerlendirmesi yaptı. Der Spiegel, tribünde Türk taraftarların çokluğuna işaret ederek “Deplasman maçı gibiydi. Berlin’de Alman Millî Takımı ıslıklandı” ifadelerini kullandı.

NEREDEN ÇIKTI BU VELET!

Montella’nın yeni prensi Kenan Yıldız, Almanya’ya attığı harika golle futbol dünyasını kendine hayran bıraktı. Henüz 18 yaşında olan genç futbolcu, Arda Güler, Nuri Şahin, Kemal Faruki ve Mehmet Leblebi gibi 19 yaşını doldurmadan gol atanlar listesine adını yazdırdı. İtalyan basınından Tuttosport, Juventus’ta oynayan Kenan Yıldız’dan “Türkiye’nin mücevheri” diye bahsederken dilini çıkararak yaptığı gol sevincini de Del Pierro’ya benzetti. 

BU TAKIMA LİDERLİK YAKIŞIR

Türkiye’nin de yer aldığı D Grubu’nda önceki akşam oynanan maçların ardından işler yeniden değişti. Türkiye’nin ‘bay’ geçtiği gecede Galler, Ermenistan ile berabere kalarak liderlik şansını kaybettiği gibi turnuvaya gitmeyi de ateşe attı. Üç takımın 16 puanda buluşması durumunda üçlü averajda elenen takım Hırvatistan olacaktı. Galler’in puan kaybetmesiyle son dünya üçüncüsü Hırvatlara gün doğdu. 

HIRVATLAR YENERSE GİDİYOR

Grubun son maçında Türkiye, Galler ile deplasmanda karşılaşacak, Hırvatlar ise Ermenistan’ı ağırlayacak. Grup birinciliği için ay yıldızlı takımımıza 1 puan yetiyor. Hırvatlar son maçını kazanırsa şampiyonaya el sallayacak takım Galler olacak. Türkiye yenilir, Hırvatistan kazanırsa grup liderliği el değiştirecek. Bu grupta büyük ihtimalle lider olan takım EURO 2024 kuralarında ikinci, grup ikincisi ise üçüncü torbada yer alacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...