Türkiye liderliği garantiledi mi? EURO 2024 D grubunda Türkiye lider mi, lider olarak çıkmayı garantiledi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye liderliği garantiledi mi? EURO 2024 D grubunda Türkiye lider mi, lider olarak çıkmayı garantiledi mi?

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

A Milli Futbol takımımız EURO 2024’e katılmayı garantiledi. Peki, D grubunda yer alan Türkiye gruptan lider çıkmayı, liderliği garantiledi mi merak ediliyordu. Son sonuçların ardından Türkiye lider olarak çıkabilir. Peki, Türkiye liderliği garantiledi mi? EURO 2024 D grubunda Türkiye lider mi, lider olarak çıkmayı garantiledi mi?

Türkiye liderliği garantiledi mi? A Milli Futbol takımımız EURO 2024’e katılmayı garantiledi. Peki, D grubunda yer alan Türkiye gruptan lider çıkmayı, liderliği garantiledi mi merak ediliyordu. Son sonuçların ardından Türkiye lider olarak çıkabilir. Peki, Türkiye liderliği garantiledi mi? EURO 2024 D grubunda Türkiye lider mi, lider olarak çıkmayı garantiledi mi? İşte grupta son durum!

TÜRKİYE LİDERLİĞİ GARANTİLEDİ Mİ?

Türkiye D grubunda şu 16 puan ile lider konumunda bulunuyor. A Milli Takımımız henüz liderliği garantilemedi. Ancak grubu lider olarak bitirip, EURO 2024’e grup liderliği ile gitme ihtimali çok yüksek.

Türkiye’nin de yer aldığı D grubunda puan durumu şu şekildedir:

  1. Türkiye: 16 puan
  2. Hırvatistan: 13 puan
  3. Galler: 11 puan
  4. Ermenistan: 8 puan
  5. Letonya: 3 puan

Türkiye liderliği garantiledi mi? EURO 2024 D grubunda Türkiye lider mi, lider olarak çıkmayı garantiledi mi?

TÜRKİYE GRUP LİDERLİĞİNİ GARANTİLEDİ Mİ?

Türkiye D grubu liderliğini henüz garantilemiş değil, ancak rakiplerinin aldığı sonuçlara göre garantileme ihtimali yüksek. Milli takımımız kalan son maçında Galler’i mağlup etmesi ve Galler ile beraber kalması halinde grubu lider olarak tamamlayacak. Türkiye Galler karşısında mağlup olursa ve Hırvatistan son maçında puan kaybederse, Türkiye yine gruptan lider olarak çıkarak EURO 2024'e katılacak.

TORBALAR NASIL OLACAK?

EURO 2024'te muhtemel torbalar şu şekildedir:

  1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, Belçika, İngiltere, İspanya
  2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Avusturya, Arnavutluk, Romanya
  3. Torba: İskoçya, Hollanda, Sırbistan, Hırvatistan, İtalya, Slovenya
  4. Torba: Slovakya, Çekya, İsviçre, Play-off'tan gelecek 3 takım

GRUPTA SON MAÇLAR NASIL?

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda ilk iki sıra için son kozlarını oynayan Galler, deplasmanda Ermenistan'la 1-1 berabere kalınca A Milli Takım grup liderliği için büyük avantaj yakaladı.

7 maçta topladığı 16 puanla D Grubu'nda lider durumdaki Türkiye, salı günü Galler'i yenip işi bitirmek istiyor. 8 maç sonunda Hırvatistan'la aynı puanda olursak ikili averajla 2. sırada yer alacağız.

11 puanlı Galler'in EURO 2024 vizesi alabilmesi için 21 Kasım Salı günü evinde Türkiye'yi yenmesi ve Hırvatistan'ın evinde Ermenistan'a yenilmesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...