Türkiye, Gremio'yu zengin etti! 9.5 milyon euro...

Türkiye, Gremio'yu zengin etti! 9.5 milyon euro...

SPOR Haberleri

Gremio Kulübü Telles'i Galatasaray'a, Rhodolfo'yu Beşiktaş'a verdi, Melo'nun Inter'e gidişinden bile para kazandı, 9.5 milyon euroyu kasaya koydu.

Brezilya'nın Gremio Kulübü, Türkiye sayesinde adeta zengin oldu. Son iki yıldır gerçekleşen dört transfer, mavi-beyazlı ekibin kasasını doldurdu. Gremio öncelikle Alex Telles'i Galatasaray'a satarken, bu transfer karşılığında 6 milyon 150 bin euroluk bedeli kasasına koydu.
Brezilya ekibi ardından deneyimli savunma oyuncusu Rhodolfo'yu Beşiktaş'a gönderdi. 29 yaşındaki futbolcu için siyah-beyazlılar, Brezilya ekibine 3 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödedi. Josef de Souza'nın Fenerbahçe'ye gidişinden de 35 bin euroluk dayanışma bedeli alındığı belirtildi.
Gremio'nun, Felipe Melo'nun Galatasaray'dan Inter'e gidişinden bile para kazandığı ortaya çıktı. Bu uluslararası transfer de Gremio'ya yaradı. Melo'nun 21 yaşındayken formasını giydiği kulüp, FIFA'nın dayanışma bedeli çerçevesinde 40 bin euroyu kasasına koydu.
Böylece Gremio, son iki yılda Türkiye transferlerinden toplamda 9 milyon 500 bin euronun üzerinde, önemli bir bedel topladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...