Türkiye Gazetesi yazarlarından derbi yorumu

Türkiye Gazetesi yazarlarından derbi yorumu

SPOR Haberleri

Gazetemizin önemli isimleri Fenerbahçe Galatasaray derbisini kantara çıkardı

Dev karşılaşmada saha ve seyirci üstünlüğünü baz alan Uluç, Belgin ve Söztutan derbinin galibi olarak F.Bahçe'yi gösterirken, Hasan Sarıçiçek, "Favorim de, plasem de, sürprizim de G.Saray" diyor. Ünal da bu görüşe destek veriyor.
1-Dev maç nasıl sonuçlanır? Bu sonuç ligin seyrini nasıl etkiler?
ÖCAL ULUÇ: Galatasaray kazanırsa, Fenerbahçe'yi yarışın dışına iter. Diğer sonuçlar üçlü yarışı devam ettirir. Psikolojik olarak saha ve seyirci üstünlüğü Fenerbahçe'dedir, son maçların istikrarı ve coşkunluğu ise Galatasaray'da. Maçın berabere bitmesi çok normal olur.
KEMAL BELGİN: Galibiyete yakın taraf Fenerbahçe. Galatasaray'ın maçı en azından kaybetmemesi demek bu yarışın belki de son haftaya kadar süreceği anlamı taşır. Yok, Galatasaray kazanırsa, daha bitime çok var demektir. Fenerbahçe'nin öndeki elemanları şayet bol deplasmanlı bir oyun sergileyebilirlerse, pozisyon zenginliği yaşanır ve Galatasaray savunması da dağılır gider. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: İki takımın kadro derinliğine, kapasitesine, tecrübesine bakarak Fenerbahçe diyorum. Bu tahminimin önceki maçlarla ilgisi yok.
ÜMİT AKTAN: Sonucu bilsem zengin olurdum. Fener kazanırsa yarış yeniden başlar G.Saray kazanırsa, Fenerbahçe devre dışı kalır
HASAN SARIÇİÇEK: Favorim de, plasem de, sürprizim de; G.Saray. Neden? Artık ne Kadıköy eski 'çıkış' vermeyen stat durumunda ne de Kartal'ın eli ve morali bu maçı kazanacak kadar güçlü. Sarı-lacivertli camiadaki 'İsmail Hoca oyunu okuyamıyor', 'Emenike sevdası takıntıya dönüştü' ve 'Takımı başkan yapıyor' gibi iddialar, hem hocanın hem de takımı keyfini kaçırıyor. Hamzaoğlu daha stratejik ve güçlü bir karakter, ne yönetimi işine karıştırıyor ne de kimseye 'imtiyaz' tanıyor. G.Saray kazanır ve F.Bahçe'yi yarışın gerisine iter ama üçlü kovalamaca bu maçla bitmez.
ÖMER FARUK ÜNAL: F.Bahçe'de düşüş var. Son 2 haftada kaybedilen 5 puan takım üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. F.Bahçe'de Alves-Egemen dışında hemen her noktada sıkıntı var. Hücum hattı çok suskun, orta saha çok tartışmalı. Emre'nin oynaması bir dert, oynamaması bir dert. Diego çok tartışılan bir oyuncu. G.Saray stoperleri dışında daha bir takım görüntüsü veriyor. Ben, G.Saray'ı 1 adım önde görüyorum. G.Saray kazansa bile kalan 11 haftada 7 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. 2 haftada 5 puan kaybeden takımlar görmedik mi?
2-Galatasaray'ın Kadıköy'de 5555 gündür nbsp;kazanamaması normal mi?
ÖCAL ULUÇ: Bu istatistik çok anormal bir tabloyu ortaya koyuyor. Sebebini sarı-lacivertli cephede değil, sarı-kırmızılı cephede aramak lazım. nbsp;
KEMAL BELGİN: Şartlar çok fazla değişmiş değil, istatistik artmaya devam edebilir.
SADIK SÖZTUTAN: Normal değil... Bu iş artık futbol ulemalarını aşıyor; sosyologların, psikologların ilgi alanına giriyor.
ÜMİT AKTAN: 10 sene maç kazanamazsın ama bir kazanır kupayı kaldırırsın, bu da her şeyi özetler. nbsp;
HASAN SARIÇİÇEK: Nasıl normal olsun, tez konusu olacak çok anormal bir durum. Fakat; 6-0'lar, santraya bayrak dikmeler hepsi masal olduğu gibi G.Saray da "stres, korku ve zafiyet devri" diye özetleyeceğimiz 16 yıllık "Fener sendromu"nun da sonuna geldi. Çünkü köprüyü geçerken ayakları titreyen takım yok artık. Yepyeni kadro, heyecan ve üst üste kazanan Galatasaray ile Hamzaoğlu rüzgârı.
ÖMER FARUK ÜNAL: Her şeyin bir sonu var. Bu maç Kadıköy'de maç kazanamama serisi bu akşam sona erebilir. G.Saray'da oynayan futbolcuların bu duruma çok takılacaklarını sanmıyorum. Hakanlar, Arifler, Okanlar, Suatlar, Ergünler zamanında bu durum psikolojik bir hal almıştı. Bugünkü kadronun ben çok duygusal olacağını sanmıyorum. Tam tersi "Kazanıp, tarihe geçelim" diye düşüneceklerdir.

3 Melo'nun yokluğu Galatasaray'ı nasıl etkiler? nbsp;Hamit bu eksikliği kapatır mı?

ÖCAL ULUÇ: Bence Hamit'in futbolcu olarak Melo'nun önüne geçen özellikleri var. O bakımdan derbide Melo'nun yokluğunun bir eksiklik olacağına inanmıyorum. Aksine Saracoğlu'nda gerilimi artıracak Melo'nun yerine soğukkanlı Hamit'in oynaması sarı-kırmızılılar için psikolojik avantajdır.
KEMAL BELGİN: Melo'nun yer alamayacağı bir takımda arka dörtlü ciddi sıkıntılar yaşamaya mahkûmdur. Chedjou-Semih ikilisinin adam paylaşımında hata yaptıklarını görüyoruz. Orta blokta Selçuk, Sneijder ve Hamit ciddi deneyimi olan futbolcular. Hele hele Sneijder bir başkadır. Hamit de onca önemli deneyimleri sayesinde büyük yarar sağlamaktadır. Tabii sakat değilse. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: Yüzde yüz etkiler. Kadıköy'de başı dik durabilen belki de tek Galatasaraylıydı... nbsp;
ÜMİT AKTAN: Kısmen doldurur. Ama daha sakin bir Galatasaray izleriz.
HASAN SARIÇİÇEK: G.Saray çok formda… Melo yok ama Hamit var… Boşluk olmaz. Aksine, G.Saray maçı 11 kişiyle tamamlayacak rahatlığa kavuşur. Yüksek pas yüzdesiyle oynayan Fenerbahçe için bu durum avantaj olur mu, olur. Fener, bu maçtan puan çıkarırsa - ki, kanaatimce zayıf ihtimal - bunu ancak ya kaleci Volkan sağlar ya da Mehmet Topal ile Meireles'in uzattan şutları.
ÖMER FARUK ÜNAL:?Melo'nun olmaması G.Saray için avantaj da olabilir. Hamit şu an iyi bir durumda. Agresif ve eksik bırakacak bir Melo'dansa iyi bir Hamit daha faydalı olabilir. Melo bu tip maçlarda iyi oynamakla beraber zaman zaman kontrolü kaybedebiliyor. Sahada Hamit'in olması G.Saray'a bir olgunluk ve sakinlik de kazandırabilir. Melo'yu bu maçta aramak ve olmasını çok istemek bence Hamit'e saygısızlıktır.
4- İsmail Kartal'ın Emenike ısrarı doğru mu?
ÖCAL ULUÇ: nbsp;Bence doğru. Çünkü Emenikesiz Fenerbahçe forveti bu yarışı sürdüremez. Emenike oynatılarak kazanılır. Bence Fenerbahçe'nin bu derbide de en tehlikeli kozudur.
KEMAL BELGİN: Doğru bir tercih… Alper'in olmayışı yüzünden top taşıma, rakibin derinliğine yıpratma işi sadece Emenike'nin üzerinde kalacak. Şayet Alper oynarsa Fenerbahçe çok pozisyona girer, olmazsa, duran toplar veya öndekilerin günlük vuruş şansları düğüm çözebilir. nbsp;
SADIK SÖZTUTAN: Patlama yapar. Tam derbi oyuncusu aslında... Seyircinin de desteğiyle büyük maçta büyük oynayan bir adam...
ÜMİT AKTAN: Bu maç için Emenike en doğru adamdır. Ama sadece bu maç için.
HASAN SARIÇİÇEK: Kartal'ın Emenike ısrarı yerinde bir davranış. Nijeryalı tam bu derbinin adamı. Ancak sorun, ona pası kimin atacağında? Gökhan da, Caner de eski formundan uzak. Bu arada Emenike'yi futbolumuza kazandıran Yücel İldiz Hocanın kulakları çınlasın. nbsp;
ÖMER FARUK ÜNAL: Emenike konusunda bence F.Bahçe sezon sonunu bekliyor. Şu anda Aziz Yıldırım da İsmail Kartal da yutkunuyorlar. 31 Mayıs'a kadar yutkunmak zorundalar. Şu an için alternatifi yok. Emenike'yi kenara alsan, Sow'u ileri atsan, Alper yok. F.Bahçe'nin mevcut kadro yapısında radikal bir karar almak pek mümkün değil. Derbide bir gol atar bir çok şeyin üstü örtülür.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...