Türk basketbolu için tarihi gün!

Türk basketbolu için tarihi gün!

SPOR Haberleri

Bu yıl 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek FIBA Dünya Kupası'na katılacak son dört ülke bugün belli olacak.

Türk basketbolu için bugün önemli bir karar açıklanacak. FIBA, İspanya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası 'na özel davet ile katılacak dört takımı açıklayacak. Önemli ekiplerin başvurularını çekmesiyle milli takımımızın Dünya Şampiyonası vizesini alması şansı çok büyük oranda arttı.

FIBA'nın dört ülkeye vereceği özel davetiyelerle İspanya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılacak 24 takımın tamamı belirlenecek. Dört davetiye için FIBA'ya Türkiye ile birlikte toplam 15 ülke başvuruda bulunmuştu. Basketbol geleneği güçlü, büyük ekonomilere sahip takımların adaylığı, Türkiye'nin 2006 yılında da özel davetiye ile Dünya Şampiyonası'na katılması nedeniyle Türkiye'nin şansını fazla görmeyenlerin sayısı hiç de az değildi. Fakat bu durum gelen çekilme haberleriyle değişti.

Aday ülkelerden İtalya ve Almanya, davetiye için verilmesi gereken en az 500 bin dolarlık ücreti yüksek bulunca bu yarıştan çekildi. Son olarak Rusya ve Çin de adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Rusya, basketbol federasyonu seçimlerinde yaşanan sorunlar yüzünden adaylıktan vazgeçerken, Çin hükumeti de Dünya Kupası'nda başarıyı garanti görmediği için başvurusunu geri çekti.

Kalan 11 ülke içinde bir milyon euro bağış yapmayı vadeden Yunanistan ve tüm NBA oyuncularının takımda olacağı garantisini veren Brezilya'yla birlikte Türkiye'nin de Dünya Kupası'na davetiye alması bekleniyor. Dördüncü bilet için yarış Bosna Hersek, Kanada, Finlandiya, İsrail, Nijerya, Polonya, Katar ve Venezuela arasında geçecek.

Finlandiya Basketbol Federasyonu, son Avrupa Şampiyonası'nda adından söz ettiren takımının yanı sıra davetiye yarışına kuvvetli bir lobiyle katılmayı hedefliyor. 20'ye yakın Fin gazeteci kura çekimi için akredite olurken, federasyonun yüklü bir bağış yapmaya hazırlandığı haberleri Finlandiya basınına yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...