Tugay'dan teknik direktörlüğe yeşil ışık

/ Kaynak: İHA
Tugay'dan teknik direktörlüğe yeşil ışık

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Tugay Kerimoğlu, gelecek sezonun daha iyi olacağını söyledi.

GSTV'ye açıklamada bulunan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Tugay Kerimoğlu, göreve geldikleri günden bu güne sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Ama hepsini hocamızın önderliğinde oyuncularla birlikte çözmeye çalıştık. Hep pozitif düşünmeye çalışan bir insanım. Başarıyla sezonu bitirdik. Bireysel anlamda çok yetenekli futbolcularımız var, aradaki çözülmesi gereken konu sevgiydi. Bu da son 5-6 maça yansıdı. Sezonun bitmesini istemedim, her şey güzel bir şekilde ilerlemeye başladı. Gelecek sezon daha iyi olacak. Bu iş ekip işi. Teknik ekibi, oyuncusu, çalışanı. Bir tek istediğimiz vardı; herkesin sevgisi ve işine saygısını göstermesi" dedi.

"BİZİM ARAMIZDA ÇOK GÜZEL BİR SEVGİ BAĞI VAR"

Deplasmanlarda kötü futbol oynamadıklarını ifade eden Kerimoğlu, "Ancak istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Bunu oyuncularımızla konuşarak aşmaya çalıştık. Oyuncularımızın o kadar güçlü bir karakteri var ki, bunu son 5-6 haftada gösterdik zaten. Bizim aramızda çok güzel bir sevgi bağı var. Ben hiçbir zaman oyunculara uzak olmayı tercih etmem. Tabi aradaki dozun da mesafesi olmalı ancak kimseyi kimseden ayırmam, ayırmayacağım da. Hepsiyle tek tek konuşarak, neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Galatasaray futbolcusu her zaman kaliteli olmalıdır. Hiçbir futbolcumuzdan herhangi bir saygısızlık görmedim. Futbolculuk ve antrenörlük birbirinden çok farklı. Çizginin ötesine geçtiğinizde 30 tane evladınız oluyor. Teknik direktörseniz her şeyle ilgilenmelisiniz. Bu sezon oynadığımız tüm karşılaşmalardan keyif aldım. Oyuncularımız her maç yüzde 100'üyle mücadele etti. Ertelenen Juventus maçını unutamıyorum. Oyuncuları tekrar motive etmek çok zordur. Ancak alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Sneijder'ın golünden sonra çok farklı ruh hali içindeydik. Top ağlarla buluştuğu zaman dünyanın en mutlu insanı olursunuz" şeklinde konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK ANLAMINDA DA KENDİME ÇOK GÜVENİYORUM"

Roberto Mancini ile çalışarak bazı şeyleri gözlemlediğini vurgulayan Tugay Kerimoğlu, "Teknik direktörlük anlamında da kendime çok güveniyorum. Galatasaray'dan teknik direktörlük görevi geldiği zaman seve seve kabul ederim. Ancak ben şundan yanayım; bir anda çıkmak değil, merdivenleri yavaş yavaş, emin ve karakterli bir şekilde çıkmak önemli. Sonrasındaysa o günler varsa oturup masaya, seve seve Galatasaray'a hizmet etmekten yanayım. Hiçbir zaman görevden kaçmam. Olacağı varsa olacaktır zaten, önüne geçemeyiz. Sabır mekanizması Türkiye'de yok, 3-4 maç kaybedildiği zaman hocayı gönderiyoruz. Bizde her şey başarıya endeksli, eskiden kazandığı kupalara şampiyonluklara bakmadan 3 maç kaybedilince gönderiyoruz. Bu kişiye saygısızlık, yaptığı işe saygısızlık, kişiyi hiçe saymaktır. Alex Ferguson da ilk geldiği dönemlerde başarısız olmuş ancak sonradan sabır gösterilerek beklenen başarıyı sağlamıştır" diye konuştu.

"ROBERTO MANCİNİ'NİN YAPTIĞI AZ BUZ BİR İŞ DEĞİL"

Kerimoğlu, Roberto Mancini'yi İngiltere'den beri tanıdığını dile getirerek, "Bir defa antrenmanın sektiğini, aksadığını görmedim. Bir kere iş disiplinsizliği gördüğünüz mu? Bu ülkeye kimler geldi, kimler gitti. Herkes başarılı olacak diye bir kaide yok. Herkes başarılı oldu mu? Hayır tabi ki. Sabır etmek lazım insanlara. Bizde neden hemen birilerini gönderelim yerine başkası gelsin mantığı konuşuluyor. Roberto Mancini'nin yaptığı az buz bir iş değil. Premier Lig'de inanılmaz başarılar yakalamış, tanımadığı bir ülkeye gelmiş, 3 kulvarda yarışmış biz de ona yardımcı olmaya çalıştık. Hakkında birçok şey yazıldı. İlk senesidir sabırlı olmak lazım. Misafirimiz o bizim. Siz evinizdeki misafirle uğraşır mısınız? Doğru değil bu hareketler. Bizim hocayla çok güzel bir ortamımız var. Şakalaşırız, yeri geldiği zaman ciddi oluruz, fikirlerimizi birbirimize söyleriz, yeri geldiği zaman ayrılırız fikirlerimizde ama en nihayetinde ortak paydada buluşuruz" dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI ALABİLİRİZ"

Şampiyonlar Ligi kupasını alabileceklerini ifade eden Tugay Kerimoğlu, "Futbolda her şey olabilir Galatasaray UEFA'yı, Süper Kupa'yı almış ama bu maddiyata bağlı. Galatasaray bir dünya markası. O platformda yarışabiliriz. Düzenimizi tam olarak oturtalım, neden olmasın. Futbolda olmaz diye bir şey yok ama bütçe ortada. Galatasaray bir dünya markası. İşleyişte sorun olmazsa Galatasaray en üstte yer alabilir" diye konuştu.

"ARDA'YA NE GÖREV VERİRSENİZ BAŞARIR"

Kerimoğlu, İspanya'da Atletico Madrid formasıyla şampiyonluğa uzanan Arda Turan'ın performansını da değerlendirerek, "Yaşadıkları backgroundunu geliştiriyor. Bir anımı anlatayım Arda'yla yaşadığımız. 'Hocam herkes kötüleme peşinde kimse yardım etmiyor ne yapayım' diye sorduğunda, Arda'ya 'Türkiye'de şampiyonluk yaşadın. Şampiyonlar Ligi'ne gittin. Yapacağını yaptın' demiştim. Ben 29 yaşında gittim ama Arda'nın erken gitmesi çok iyi oldu. Arda bakıldığında sempatik ve girişken bir çocuk. Her zaman herkes sempatisini ayrıca seviyor. Arda'ya ne görev verirseniz başarır. 110 dakika deseniz, 200 dakika deseniz oynar. Bugün bakıldığında yine Avrupa'da başarı sağlayacak oyuncular var. Ben gitmelerinden yanayım çünkü bu döngü devam edecek" şeklinde konuştu.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...