Trabzon’un zirve yürüyüşü

Trabzon’un zirve yürüyüşü

SPOR Haberleri

Tecrübeli teknik adamla 8 maçta 19 puan toplayan Karadeniz ekibi Süper Lig’de zirve yarışına ortak oldu

Trabzonspor’da bahar havası yaşanıyor. Sezonun ilk 8 haftasında Ersun Yanal yönetiminde 8 maçta 9 puan toplayan ve zirvenin 13 puan gerisine düşen Trabzonspor, 1-0’lık Bursaspor galibiyetiyle yeni hocası Rıza Çalımbay ile 8 maçta topladığı 19 puanla zirve yarışına ortak oldu. Kötü başladığı sezonda 8’inci haftada teknik direktör değişikliğine giden ve bordo mavililer, tecrübeli teknik adamla özlenen ve arzu edilen tabloya ulaştı. Süper Lig’de oynadığı son 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, ayrıca son 5 lig maçını ise galibiyetle tamamladı. Süper Lig’de oynadığı son 3 maçını gol yemeden tamamlayan bordo mavililer, savunma yönünde de önemli bir gelişim gösterdi. 

Çalımbay kendini aştı
Bu sezon ligde kalesinde toplamda 27 gol gören ve bu alanda en çok gol yiyen takımlar arasında yer alan Trabzonspor, bu gollerin 21’ini ilk 8 haftalık bölümde Yanal döneminde yedi. Trabzonspor, Çalımbay yönetiminde çıktığı 8 maçta ise kalesinde sadece 6 gol gördü. Karayerinde 12 farklı takım çalıştıran Çalımbay, göreve başladığı ilk 8 haftalık dönemler göz önüne alındığında en iyi başlangıcını yaptı. Bu arada yoğun maç programı sebebiyle en son 20 Kasım 2017’de izin yapan Trabzonspor’da, takıma 2 gün izin verildi. Bordo mavililer, Karabükspor maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

Raket gibi sol ayak
Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı Bursaspor’a attığı nefis golle adından yine söz ettirdi. Genç futbolcu, raket gibi kullandığı sol ayağıyla “Geleceğin Sergen’i” övgülerini aldı. Yusuf her geçen gün kendini geliştirdiğini, frikik tartışması yaşadığı Kucka ile aralarında bir problemin olmadığını söyledi. 

Yerel basın coştu: Şimdi onlar düşünsün
Yerel gazeteler, Bursaspor’u 1-0 mağlup ederek ligde üst üste 5’inci galibiyetini alan Trabzonspor’un performansını övdü, “Şimdi rakipler düşünsün” yorumunu yaptı. Karadeniz, “Kâbusunuz geri döndü... Bundan sonra size uyku yok!” ifadelerini kullanırken Günebakış, “Şampiyonluk havası” manşetini attı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...