Trabzonspor'un yabancıları elde kaldı

/ Kaynak: İHA
Trabzonspor'un yabancıları elde kaldı

SPOR Haberleri  / İHA

Sırtındaki en büyük kambur olarak gözüken, yabancı futbolcularından bir türlü kurtulamayan Trabzonspor, yabancı transferinde hamle yapamıyor.

Kadrodaki yabancı oyuncuların çokluğu nedeniyle eli-kolu bağlı olan bordo-mavililer, talip olduğu isimleri de başka takımlara kaptırıyor. Bu sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla tarihinin en kötü sezonunu geçiren Trabzonspor'da göreve gelen yeni yönetim, yabancı futbolculara yönelik yapacağı operasyonu bir türlü gerçekleştiremiyor. Bir önceki yönetim döneminde yapılan sözleşmeler ve yapılan anlaşmalar nedeniyle büyük bir mali külfet getirecek olan kadro boşaltması, Karadeniz ekibini zor durumda bırakıyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayan Trabzonspor, yabancı futbolcularıyla yaptığı sözleşmeleri fesih etmesi durumunda büyük bir ekonomik yükün altına girecek. Karadeniz ekibi bu alternatifi elinde bulundursa da oyuncularıyla karşılıklı anlaşarak çözüm üretmeye çalışıyor ama bu konuda şu ana kadar yaptığı görüşmelerde olumlu bir sonuç alamadı. Kadrosunda bulunan Sol Bamba, Cech, Emerson, Janko, Alanzinho, Henrique, Zokora, Colman, Sapara, Adrian ve Celustka gibi 11 oyuncu bulunduran Trabzonspor, gelecek olan teklifleri değerlendirmeyi planlıyor ancak, henüz bu konuda somut bir teklif bordo-mavili kulübe ulaşmış değil.
YÖNETİM YABANCI TRANSFERİNDE HAMLE YAPAMIYOR
Trabzonspor yönetimi, TFF'nin belirlemiş olduğu yabancı oyuncu sayısına kadroyu düşürmeye çalışırken, elindeki fazlalık nedeniyle dış transferde hamle yapamıyor. Mevcut kadrodaki oyuncularına somut teklif gelmemesi ve kadroda boşalma yapamaması nedeniyle yabancı transferi yapamazken talip olduğu isimleri ise başka takımlara kaptırıyor. Özellikle Eneroma ve Jaja'yı kadrosuna katmam isteyen Trabzonspor, yabancı oyuncu çokluğu nedeniyle bu transferleri gerçekleştiremedi. Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman'ın takımdan ayrılmasını isteyeceği futbolcularla son kez karşılıklı görüşerek bir anlaşmaya varma yoluna gideceği bu konuda ilerleme sağlanamaması halinde sözleşmelerinin feshinin gündeme geleceği öğrenildi.
ZOKORA BİLMECESİ
Trabzonspor'dan alacaklarını bahane eden ve ödenmesini isteyen Fildişi Sahilli futbolcu Didier Zokora, bilmecesi sürüyor. Takımın kampına katılmayan ve Trabzon-Fransa arası zik zak çizen oyuncu gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı ise merak konusu. Bordo-mavili takımdan yılda 1 milyon 650 bin Euro kazanan oyuncunun, Al Hilal takımı ile daha fazlası için el sıkıştığı, bu yüzden kulüpten bonservisinde kolaylık sağlanmasını istediği öğrenildi. Trabzonspor'da genel müdürlük koltuğuna vekaleten bakan Metin Kazancıoğlu ile görüşmelerini menejeri ile birlikte yürüten oyuncunun bonservisini istediği belirtiliyor. Oyuncuya karşı bütün görevlerini yerine getirdiğini belirten Trabzonspor ise, bonservis bedeli almadan oyuncuyu bırakmak istemiyor.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...