Trabzonspor UEFA'da 61. randevuda

Trabzonspor UEFA'da 61. randevuda

SPOR Haberleri

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen eski adıyla UEFA Kupası'da 61. maçına çıkacak. nbsp;Bordo-mavililer, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 60, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç olmak üzere 108 karşılaşma oynadı. nbsp;UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşerek ilk maçına çıkan bordo-mavililer, 31 sezonda 61. maçını İtalya'da oynayacak.
UEFA'da en büyük başarısı 3. tur
Trabzonspor, UEFA Kupası'nda en büyük başarısını iki kez 3. tura yükselerek elde etti.
Bordo-mavililer, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya'nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa'nın Olimpik Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka'nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etti. nbsp;Karadeniz ekibi, 1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükseldi ancak bu turda Perşembe günkü rakibi Lazio takımına elendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...