Trabzonspor parlatma merkezi

Trabzonspor parlatma merkezi

SPOR Haberleri

Sörloth’a, Cornelius da eklendi. Danimarkalı forvet 15 golle takımının en skoreri oldu, ayrıca yerli isimlerin de parlatılması takımın değerini yükseltti.

Başarı sadece kupa ile taçlanmıyor, eldeki futbolcuların değeri de artıyor. Son şampiyon Trabzonspor son iki sezonda ‘Kuzeyin çocukları’nı parlatıyor. Alexander Sörloth C. Palace’dan kiralandığında 20 maçta bir gol ve bir asisti vardı. Sonrasında Gent’e gönderilmiş orada da 22 maçta 5 gol 3 asistlik performans sergilemişti. Trabzonspor’da ise 24 golle sezonu Gol Kralı olarak tamamladı ve bordo mavililerden Leipzig’e 20 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

ELDEKİLERE DOKUNUŞ

Norveçli Sörloth’u geçen sezon ise bir başka kuzey ülkesi Danimarka’dan Andreas Cornelius takip etti. Bu bir kiralama değil bonservisini almaydı. Parma’dan 5,1 milyon avro karşılığında alınan Cornelius, kulüp kariyerinin en iyi dönemini geçirdi. Sezonu 15 golle tamamlayan bordo mavili isim millî takımda da yükselişe geçti. Trabzonspor aynı zamanda eldeki isimler Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Ahmetcan ve Bakasetas gibi isimlerin de değerini artırdı piyasasını genişletti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...