Trabzonspor Ç.Rize'yi zor da olsa yenerek üç maç sonra kazandı

Trabzonspor Ç.Rize'yi zor da olsa yenerek üç maç sonra kazandı

SPOR Haberleri

Geceye damga vuran asistleriyle Yusuf, golleriyle Sefa oldu. Diğer skorerler Medjani, Deniz ve Kweuke...

Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Tempolu başlayan maçta Rizespor Kweuke, Trabzonspor Yusuf'la pozisyon buldu. Bordo-mavililer 11'de Cezayir işi golle öne geçti. Mehmet Ekici'nin kullandığı kornerde Belkalem indirdi, Medjani tabelayı değiştirdi: 1-0. Holosko ile etkili olan Rize, 28'de beraberliği yakaladı. Eren'in kullandığı serbest vuruşta Viera'nın kafa vuruşu direkten döndü, Belkalem uzaklaştıramadı. Deniz vurdu, Constant'ın müdahalesine rağmen hakem M.Kamil Abitoğlu'ndan top çizgiyi geçti kararı çıktı: 1-1. 33'te Trabzon'un ofsayt beklediği pozisyonda Kweuke Fatih'le karşı karşıya kaldı ancak golü yapamadı. Kweuke 34'te bu defa ceza sahası dışından vurdu, Fatih ayaklarıyla önledi. 39'da Mehmet Ekici'nin şutunu Serkan çataldan çıkarırken, Holosko inanılmaz bir golü kaçırdı ve devre 1-1 sona erdi.
Yusuf-Sefa ikilisi sahnede
İlk yarıda kötü bir görüntü sergileyen orta sahayı toparlamak için Constant'ı çıkarıp yerine Yatabare'yi alan Ersun Yanal'ın bu kararı, ilk 15 dakikaya olumlu yansıdı. 57'de Yusuf ortaladı, uzak direkte kafayı vuran Sefa, kaleci Serkan'ı ters köşeye gönderdi. 2-1. Farkı artırmak için saldıran bordo-mavililer, 64'te savunmasının büyük hatasında golü yedi. Deniz'in ara pasında savunma ofsayt beklerken Kweuke, Fatih'in bacaklarının arasından topu ağlara gönderdi: 2-2. Oldukça hareketli geçen karşılaşmada gol düellosu devam etti. İkinci golün mimarı Yusuf ile Sefa 76'da bir defa daha sahneye çıkarken, Sefa Trabzonspor'u 3-2'lik üstünlüğe taşıdı. 78'de Engin Bekdemir'in şutunu Fatih kornere atarken, Hikmet Karaman'ın gelişiyle affedilen Lualua, kurtarıcı olarak sahaya girdi. 90'da Yatabare ve Salih'le sonuç alamayan Trabzon, sahadan 3-2 galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü.
TURGAY SAKARYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...