Trabzon-Fenerbahçe maçı için olağanüstü seferberlik

Trabzon-Fenerbahçe maçı için olağanüstü seferberlik

SPOR Haberleri

3 Temmuz sürecinden bu yana kanlı bıçaklı olan iki takımın karşılaşması için kırmızı alarm verildi.

Türk futbolunun iki güzide kulübünün pazartesi günü oynayacağı maç sıradan bir lig maçı için 3 Temmuz'dan bu yana yaşananlar nedeniyle üst düzeyde güvenlik önlemleri alınıyor. Sezonun en yüksek tansiyonlu maçı olarak nitelenen Trabzon-Fenerbahçe karşılaşması için sarı-lacivertliler ekstra güvenlik önlemlerine başvuracak. Fenerbahçe Yönetimi, hem İçişleri Bakanlığı'ndan hem de Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden ek güvenlik talebinde bulundu. Sarı-lacivertliler, resmi güvenliğin yanı sıra İstanbul'dan Trabzon'a çok sayıda özel güvenlik görevlisi götürerek, yönetim, teknik heyet ve futbolcuları yakın koruma altında tutacak. Alarm sadece Fenerbahçe cephesine değil Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve TFF'de de verildi. Trabzon Emniyeti, kritik maç için çevre illerden çevik kuvvet takviyesi yapacak ayrıca stat içindeki özel güvenliklerin sayısı da arttırılacak. Futbol Federasyonu Temsilciler Kurulu da Karadeniz'deki dev karşılaşma için iki üst düzey emniyet yetkilisini görevlendirdi. Trabzon'da olay çıkmaması için tüm birimler maksimum tedbir alırken, Ersun Yanal da oyuncularına uyarılarda bulunmaya başladı. "Tribünlere kulaklarınızı tıkayın ve tamamen sahaya konsantre olun" diyen Yanal, "Saha içinde de rakiple, hakemle gereksiz diyaloglara girmeyin. Şampiyonluğa yürüdüğümüzü unutmayın ve sakin olun" ikazını yaptı.
Siyah forma karıştırdı
Fenerbahçe'nin yüksek tansiyonlu Trabzon maçında 3 Temmuz sürecini protesto etmek için sahaya siyah formayla çıkacağı iddia edildi. Prosedür gereği takımların sezon başında TFF'ye verilen forma standartları dışına çıkmalarına izin verilmiyor. Ancak olağanüstü durumlarda ve matem dönemlerinde değişiklik kabul ediliyor, aksi takdirde kulüplere para cezası veriliyor. Fenerbahçe, 2001-02 sezonundaki Trabzon maçında, TFF'yi protesto etmek için sahaya yıldızlarla dolu formayla çıkmış ve ceza almıştı. Trabzon cephesi ise siyah forma girişimlerini 'ağır tahrik' olarak nitelendirdi.
gt; M.Emin ULUÇ nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...