Torunoğulları: 'Zor bir eşleşme, yapacak bir şey yok'

Torunoğulları: 'Zor bir eşleşme, yapacak bir şey yok'

SPOR Haberleri

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda mücadele edecek Beşiktaş'ın rakibi İngiltere'nin Arsenal takımı oldu.

Galatasaray direkt gruplardan başlayacağı Şampiyonlar Ligi macerasında Beşiktaş son viraja Arsenal ile giriyor. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekiminde, Türkiye'den Beşiktaş'ın dahil olduğu play-off turu eşleşmeleri belirlendi. Kura çekimi sonucunda İngiliz ekibi Arsenal ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçını sahasında, rövanş mücadelesini ise Londra'da oynayacak. Devler Ligi'nde play-off turu ilk maçları 19-20 Ağustos, rövanş karşılaşmaları ise 26-27 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle yer alamayacağı turnuvaya, lig ikincisi Galatasaray direkt grup aşamasından katılacak.
nbsp;
EŞLEŞMELER

Beşiktaş - Arsenal
Standard Liege (BEL) - Zenit (RUS)
Kobenhavn (DAN) - Bayer Leverkusen (ALM)
Lille (FRA) - Porto (POR)
Napoli (İTA) - Athletic Bilbao (İSP)
Maribor (SVN) - Celtic (İSK)
Salzburg (AVU) - Malmö (İSVEÇ)
Aalborg (DAN) - APOEL (KIB)
Steaua Bükreş (ROM) - Ludogorets Razgrad (BUL)
Slovan Bratislava (SVK) - BATE Borisov (BLR)


ÇEBİ: 'EN GÜÇLÜ İKİ TAKIM EŞLEŞTİ'
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, tur için Beşiktaş'ı daha şanslı gördüğünü söyledi. Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu kura çekiminde Arsenal ile eşleşmesini değerlendiren siyah beyazlı kulübün ikinci başkanı Çebi, "Seri başı olan ve seri başı olmayan 5'er takım içindeki en güçlü iki takım karşı karşıya gelecek. Tur için Beşiktaş'ı daha şanslı görüyorum" dedi. Transferler çalışmalarına da değinen Çebi, "Transfer çalışmalarına devam ediyoruz. En az 2 oyuncuyu bitirmeye çalışıyoruz. Sağ bek ve forvet mevkilerine odaklandık" dedi. Beşiktaş'ın uzun süre transferi için uğraştığı ancak sonuca varamadığı ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne transfer olan Arjantinli Manuel Lanzini hakkında da konuşan Çebi, "Lanzini hakkında görüşmeler devam ediyor ancak sonuçlarla ilgili konuşamam" dedi.

TORUNOĞULLARI: 'YAPACAK BİR ŞEY YOK'
Beşiktaş Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları ise zor bir eşleşme olduğunu belirterek, "Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyorsak bu tür zor takımlarla maç yapmamız gerekiyor. Arsenal'ın çıkmamasını isterdik tabii ki ama yapacak bir şey yok. İnşallah kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne gideriz. Transfer politikamız daha önceden belirlenmiştir ve bu doğrultuda devam ediyoruz" diye konuştu. Transferler çalışmalarına da değinen Çebi, "Transfer çalışmalarına devam ediyoruz. En az 2 oyuncuyu bitirmeye çalışıyoruz. Sağ bek ve forvet mevkilerine odaklandık" dedi. nbsp;


ARSENAL'İ YAKINDAN TANIYALIM
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Arsenal'i yakından tanıyalım. Uzun yıllardır Arsene Wenger yönetiminde çok başarılı bir grafik çizen ve Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakibi olan Arsenal, sezona büyük hedeflerle giriyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi elemesinin ardından Mesut Özil'i kadrosuna katarak transfer bombasını patlatan Arsenal, bu kez büyük transferini ön eleme maçı öncesi yaptı ve kadrosunu Barcelona'nın Şilili yıldızı Alexis Sanchez ile takviye etti. Kaleyi Samet Aybaba'nın Beşiktaş'a transferini çok istediği David Ospina ile takviye eden İngiliz temsilcisi savunmasını da Mathieu Debuchy ile güçlendirdi.
Geçen sezon dördüncü tamamlandı nbsp;
Mesut Özil transferinin ardından çok iyi bir çıkış yakaladığı 2013-2014 sezonunu dördüncü olarak tamamlayan Arsenal Premier Ligi Mancester City, Liverpool ve Chelsea'nin ardında bitirmişti.
Evinde kaybetmiyor nbsp;
Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de sahasında oynadığı 19 maçta sadece bir kez yenilen ve Fenerbahçe'yi de Kadıköy'de 3-0, Londra'da ise 2-0'lık skorla geçmişti.
Bayern'e elenmişti nbsp;
Son yılların en ilginç futbol olaylarından birini oluşturan Şampiyonlar Ligi 1. Tur F Grubu'nu Dortmund ve Napoli ile birlkte 12 puanla tamamlayan Arsenal, averajla bir üst tura yükseldiği Devler Ligi'ne ikinci turda Bayern Münih karşısında veda etmişti.
Yıldızlar topluluğu nbsp;
Kadrosunda Mesut, Jack Wilshere, Theo Walcott, Olivier Giroud ve Alexis Sanchez gibi çok sayıda yıldızı barındıran Arsenal'in geçtiğimiz sezonki en golcü oyuncusu rakip fileleri 22 kez sarsan Olivier Giroud olmuştu.
Benfica'yı beşlediler nbsp;
Sezon başındaki geleneksel Emirates Kupası'nda Benfica'yı 5 golle geçerek hazır bir görüntü çizen Arsenal, Monaco'yaysa 1-0 mağlup olmuştu. (Eurosport)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...